Громаді Києва повернули приміщення майстерень на Позняках

image
13 Квітня 2023, 19:48
Поділитися:

13 квітня 2023 г. 19:45

У столиці суд повернув міській громаді приміщення майстерень у Дарницькому районі вартістю понад 4 млн гривень. Прокурори встановили, що нежитлове приміщення на 25-му поверсі будинку по вулиці Урлівській перейшло у власність фізичної особи на підставі підробленого документу.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що йдеться про нежитлові приміщення, які розташовані на 25-му поверсі багатоквартирного будинку по вулиці Урлівській. Вони належать до комунальної власності та використовувалися як майстерні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“У 2020 році невстановлені особи на підставі підробленого документу зареєстрували за фізичною особою право власності на одне з приміщень під виглядом квартири. У подальшому приміщення двічі впродовж півроку відчужувалось на користь третіх осіб”, – встановили прокурори.

Дарницька окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до суду про витребування цього майна до комунальної власності.

12 квітня 2023 року Дарницький районний суд Києва погодився з доводами прокурора та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

Нагадаємо, у столиці суд повернув столичній територіальній громаді міста два нежитлові приміщення на вулиці Хорива на Подолі. Приміщення, які використовувались як майстерні художників, вибули з комунальної власності на основі шахрайських дій та в подальшому були незаконно відчужені.

Читайте: У столиці зловмисники намагалися вкрасти арештовану будівлю “Росатому” на Подолі

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона