Громаді Києва повернули 3 тисячі гектарів Біличанського лісу

image
19 Вересня 2023, 14:50
Поділитися:

19 вересня 2023 г. 14:45

Заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Оленич повідомив, що в суді громаді Києва повернули 3 000 гектарів Біличанського лісу.

Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Біличанський ліс історично належав громаді Києва. Сьогодні апеляційний суд скасував незаконне рішення Бучанської міської ради, і таким чином вдалося захистити і повернути громаді столиці 3 000 гектарів лісу”, – наголосили у пресслужбі КМДА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як йдеться у повідомленні КМДА, у 2021 році смт Коцюбинське незаконно розширило свої території за рахунок Біличанського лісу.

“Пройшов час, і Бучанська районна рада знову намагалася забрати в киян ліс, щоб віддати його під забудову”, – зазначили у пресслужбі.

Нагадаємо, прокуратура ще з 2021 року бореться за захист 0,15 га землі вартістю 6 млн гривень природно-заповідного фонду Національного природного парку “Голосіївський” від незаконної передачі у приватну власність. Водночас у грудні 2021 року суд задовольнив позови Спеціалізованої екологічної прокуратури та повернув у державну власність дві земельні ділянки природно-заповідного фонду на території Біличанського лісу.

Як раніше писала KВ, у березні цього року у Київській області суд задовольнив позов Спеціалізованої екологічної прокуратури про повернення державі земельної ділянки лісового фонду площею 0,15 га. Прокурори наполягали, що Коцюбинська селищна рада передала фізичній особі земельну ділянку природно-заповідного фонду у порушення вимог законодавства.

Читайте: Від Кличка вимагають вигнання “Інтергал-Буду” з 94 гектарів Біличанського лісу

Фото: nppg.gov.ua

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона