Граничні дати для реєстрації ПН/РК – Сайт Міської Ради міста Фастів

image
2 Травня 2024, 17:42
Поділитися:

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 16 січня 2023 року діють нові строки реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування у ЄРПН, що застосовуються на час дії воєнного стану та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано.

Граничною датою для реєстрації ПН/РК за І половину місяця є 5 число наступного місяця, а за ІІ половину місяця – 18.

Відповідно до п.3 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, операційний день триває в робочі дні з 8 години 00 хвилин до 20 години 00 хвилин. Технічне обслуговування та регламентні роботи, що потребують зупинення ЄРПН, не проводяться протягом операційного дня, крім аварійних випадків. Якщо граничні строки реєстрації ПН/РК припадають на вихідний, святковий або неробочий день, такий день вважається операційним днем.

Згідно з абз.2  п.69.18 підрозд.10 розд.ХХ ПКУ, тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану, операційний день для реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування, на який припадає граничний строк реєстрації ПН/РК, триває з 0 годин 00 хвилин до 24 години 00 хвилин.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа:[email protected]

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів