Графіки не діють: у Києві застосовуватимуться екстрені відключення світла

image
7 Листопада 2022, 10:28
Поділитися:

Вже з 7:00 7 листопада НЕК “Укренерго” змушене застосовувати екстрені відключення електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Так, на 7 листопада прогнозується дефіцит в енергосистемі на 32% більший, ніж це передбачено графіками стабілізаційних відключень. Тому, 7 листопада НЕК “Укренерго” надала розпорядження застосувати екстрені відключення світла. Підкреслюємо: під час таких відключень графіки не будуть діяти, йдеться в повідомленні.

Такі заходи необхідні, щоб уникнути дефіциту в енергосистемі та не допустити перенавантаження високовольтної інфраструктури.

Екстрені відключення будуть застосовані вже з 7:00.

Диспетчерський центр НЕК “Укренерго” надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання на 7 листопада для споживачів у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях.

Нагадаємо, що через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі відключення світла на території Київської області можуть тривати до двох тижнів. За словами голови Київської ОВА Олексія Кулеби, це найгірший сценарій розвитку подій, які розглядають влада.

Також раніше влада Києва заявила, що буде вимушена евакуювати населення у випадку повного блекауту. Чиновники розглядають усі можливі варіанти на випадок тотального блекауту, зокрема й евакуацію населення.

Вас може зацікавити: У кожному районі Києва обладнають по 100 пунктів обігріву: як вони виглядатимуть, – ФОТО

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua