Готуючись до зими комунальники усунули понад 6 тисяч пошкоджень мереж

image
8 Вересня 2020, 15:46
Поділитися:

Готуючись до опалювального сезону 2020-2012 року фахівці КП «Київтеплоенерго» усунули 6 394 гідравлічних та експлуатаційних пошкоджень.

-Цього року через карантин, роботи з підготовки тепломереж почалися пізніше, ніж зазвичай — 12 травня та завершилися 28 серпня. Через це роботи виконувались за інтенсивним графіком, – повідомили в Київтеплоенерго.

Нагадаємо, що гідравлічні випробування – це необхідний технологічний процес, який передбачає перевірку трубопроводів на міцність і щільність за допомогою подачі води під підвищеним тиском.

Таку «діагностику» мереж теплоенергетики проводять щоліта, щоб виявити «тонкі» місця на трубопроводах і своєчасно провести ремонтні роботи та підготувати тепломережі до посиленої роботи взимку.

Це дозволяє зменшити кількість аварійних пошкоджень трубопроводів в опалювальний період.

До слова,  система тепломереж Києва вважається однією з найбільших в Європі. Її довжина понад 2,7 тис. км. На сьогодні майже 80% трубопроводів відпрацювали свій нормативний термін – їх середній вік становить 40-50 років.

 Минулого року Київтеплоенерго розпочало масштабну програму заміни мереж і впродовж минулого та цього літа в столиці замінено 230 км найбільш аварійних ділянок.

Нагадаємо, на Академмістечку модернізують тепломережі.

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ