Готовність шкіл та садочків міста до 1 вересня: що заплановано і що виконано

image
29 Серпня 2019, 21:46
Поділитися:

У навчальних закладах міста нині тривають ремонти. У школах і садочках лагодять і замінюють мережі, ставлять нові вікна, встановлюють різне обладнання, зокрема й камери відеоспостереження. Основні роботи мають завершити до 1 вересня або ж уже їх закінчили. Однак, не всі. Перелік виконаного і запланованого наводять в управлінні освіти та науки Броварської міської ради.

Лише нещодавно завершилися перевірка стану готовності  навчальних закладів міста до нового навчального року, яка, традиційно, триває наприкінці серпня. У своєму інтерв’ю інтернет-виданню  «ІнфоБровари» начальниця управління освіти Оксана Мельник повідомила, що цього року на ремонтні роботи в закладах освіти місто виділило понад 40 млн грн. В управлінні конкретизували: 40 млн 864 тис.467 грн лише за місцевими програмами без урахування коштів державної субвенції та виділених на капітальні ремонти у школах та садочках.

За інформацією Оксани Мельник, у ДНЗ «Червоні вітрила» зроблено ремонт харчоблоку, в «Перлинці» – спортивну залу, в «Лісовій казці» – музичну залу, «Теремках» – медичний блок, «Віночку» – поточний ремонт груп. Школа №3 може похвалитися новою сучасною бібліотекою та актовою залою, у СШ №5 завершують роботи з встановлення вентиляції. Також очільниця управління освіти повідомила, що «на території закладів зроблено сучасне освітлення», однак де саме – не конкретизувала, а також замінено звичайні лампочки на ЛЕД. У школі №1 зроблено новий паркан, встановлено зовнішнє відеоспостереження. За словами Оксани Мельник, встановлено його і в школах №3 та 10, готується проєкт встановлення в школі №2. Загалом,у планах управління до кінця року встановити відеоспостереження в усіх навчальних закладах, повідомила Оксана Мельник.

Новим цього року стало те, що всі школи та 8 садочків перейшли на самостійний бухгалтерський облік, тож відтепер навчальні заклади зможуть самостійно витрачати кошти на свій розсуд, а, відтак, економити.

Судячи з наданої інформації управлінням освіти та науки, наймасштабніше нині ремонтують 7-му школу. Тут роблять капітальний ремонт із 1-го по технічний поверхи. На ці роботи з місцевого бюджету передбачено 2,9 млн грн.

Роботи на території 7-ої школи станом на 20 серпня

Капітальні ремонти тривають і в інших навчальних закладах. У 3-ій школі до 1 вересня мають завершити ремонт мереж зовнішнього освітлення. У 10-ій – ремонт вузла теплопостачання. А в 1-ій школі, зі слів керівниці управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури  і транспорту Світлани Решетової, уже закінчили ремонт харчоблоку.

Із відповіді на запит про ремонти в закладах освіти, які відбуваються задля підготовки до нового навчального року (станом на 22 серпня)

Як ідеться у відповіді чиновників, у садочках «Капітошка» і «Перлинка» триває ремонт павільйонів. А в низці інших навчальних закладів уже закінчили капітальні ремонти. Як от відремонтували вимощення і цоколь, а також павільйони в садочку «Ромашка», паркан у 1-ій школі чи покрівлю у «Капітошці».

Окрім капітальних ремонтів, голова господарчої групи управління освіти і науки Валерій Лемпіцький надав «Трибуні Броварів» інформацію про поточні ремонти. Тут – 100 пунктів.

Інформація про поточні ремонти в закладах освіти у 2019 році

Серед найпомітнішого – вже виконано ремонт стелі актової зали в садочку «Сонечко». У «Калинці» – медичного блоку. У «Джерельці» – зливової каналізації. У «Лісовій казці» – музичної зали. Водночас половина ремонтних робіт у переліку – без позначки «виконано».

Під час оперативної наради очільник броварського відділення Держпродспоживслужби Володимир Ситюк зазначив, що минулого тижня їхнє відомство провело комплексний об’їзд закладів освіти. Зауваження викликали, зокрема, шпалери в кабінеті медсестри у 9-ій школі, які не підлягають дезінфікуванню та миттю. А також – відсутність шаф для окремого зберігання робочого і власного одягу на харчоблоці садочку «Ластівка».

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари