Гостомельська громада не змогла отримати благодійну допомогу на відбудову

image
4 Серпня 2022, 12:01
Поділитися:

4 серпня 2022 г. 11:14

Гостомельска громада, що постраждала від навали рашистів, не зможе отримати благодійну допомогу. Сто тонн річкового піску на відбудову зруйнованих домівок не можуть бути доправлені через недотримання бюрократичних процедур.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні голови ГО “Маємо право!” Віталія Купрія.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Десь місяць тому я знайшов британський благодійний фонд, який готовий був профінансувати заміну вікон і ремонт бомбосховища у школі на Баланівці. Ми разом із директором пані Іриною записали на англійській мові звернення. Фонд запустив все в роботу і для прийняття рішення попросив лише один документ: лист від адміністрації що є така потреба і у нас не вистачає коштів на її вирішення. Всього два! речення. Але адміністрація часів Думенка відмовилась це робити і нашу заявку відхилили… Вчора під час зустрічі із новою адміністрацією я декілька разів просив її очільника Сергія Борисюка терміново підписати лист, за яким в Гостомельську ОТГ зайшло б у вигляді благодійної допомоги близько 100 тонн річкового піску. І проект цього листа я одразу ж після зустрічі набрав на бланку у приймальні. Залишилося лише натиснути друк, написати вихідні номери і підписати – 5 хвилин максимум!”, – скаржиться він.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами активіста, вдруге він також отримав відмову. Причина – неправильне оформлення документів та запиту.

“Не військова адміністрація має подати прохання до благодійників допомогти, а навпаки – благодійник має запропонувати допомогу і надіслати відповідний лист місцевій владі. Далі влада буде розглядати доцільність отримання такої допомоги та вже потім вирішувати- схвалювати її чи ні”, – додав він.

У Гостомелі вважають, що цей пісок був потрібний для відновлення пошкоджених будинків і квартир.

Нагадаємо, як раніше писала KВ, у Гостомелі визначились з помічниками очільника військової адміністрації Сергія Борисюка. Ними стали колишній комунальник Херсонської облради, підприємець та ексзамголови Оболонської РГА.

Читайте: На Київщині понад пів тисячі мешканців подали заявку на отримання мікрогранту для розвитку бізнесу

Фото: Віталій Купрій

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона