Горів будинок у Ржищеві

image
22 Лютого 2019, 13:20
Поділитися:

Ситуація в області з пожежами залишається складною. Так, з початку 2019 року в області сталося 359 пожеж. На їх місці виявлено тіла 18 загиблих, травмовано 10 громадян. Занепокоєння викликають пожежі у житловому секторі. Переважна більшість загиблих втратили життя у власному помешканні.

Тому, щоб уникнути трагедії, слід дотримуватися таких правил: не використовуйте саморобні електронагрівачі; не експлуатуйте печі, що мають тріщини; не використовуйте для обігріву приміщень газові плити; не залишайте без нагляду розпалені печі та включені електронагрівальні прилади; не слід палити груби і печі з незакритою топкою; не захаращуйте підвали сміттям, вхідні двері зачиняйте на надійні замки.

Знання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути загорання, а знання першочергових дій у разі пожежі – допоможе зберегти життя.

13 лютого о 16.10 до оперативно-диспетчерської служби Кагарлицького району надійшло повідомлення про загорання житлового будинку у м. Ржищів по вул. Зоряна. Туди й виїхав черговий караул 20-ДПРЧ м. Ржищів та черговий караул 19-ДПРЧ м. Кагарлик.

На місці рятувальники встановили, що горить покрівля будинку, приміщення веранди та перекриття.

В результаті оперативних дій о 17.30 пожежу локалізували, а о 18.40 повністю ліквідували.

Внаслідок пожежі було знищено покрівлю на площі 72 м2, перекриття – на площі 30 м2, приміщення веранди – на площі 35 м2. Постраждалі й загиблі відсутні.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна