Горять поля по всьому Броварському району, а дим спричиняє спалювання сміття, – ДСНС

image
13 Вересня 2019, 21:22
Поділитися:

Сьогодні біля лісу між селами Шевченкове і Богданівка горів трав’яний настил. Учора схожа пожежа трапилася у Броварському лісництві біля села Калинівки. Втім, дим у Броварах спричинили, швидше за все, локальні спалювання непотребу на приватних подвір’ях. Про це розповідає Микола Семиног, начальник Броварського районного управління ГУ ДСНС України у Київській області. Водночас він спростовує інформацію про горіння торфовищ, про що розповідало наше джерело.

Як зазначив Микола Семиног журналісту «Трибуни Броварів», наразі пожежами трав’яних настилів охоплено весь Броварський район. Сьогодні, 13 вересня, горіло між селами Шевченкове і Богданівка – на території садового товариства. Про ліквідацію цієї пожежі наразі не повідомляють. На її подолання виїхало 4 пожежні автівки.

На цих фото, як повідомляє наше джерело, – ліквідація пожежі біля Великої Димерки

Горять, нібито, торфовища

А вчора, 12 вересня, трава горіла біля села Калинівка – на території Броварського лісництва. Тут займання вже ліквідоване. Як повідомляло управління ДСНС у Київській області, 11 вересня трав’яний настил горів також у селі Морець. Зі слів Миколи Семинога, загалом у районі горить дуже багато трави, однак про займання торфовищ не йдеться.

Про те, що може йтися про пожежу на торфовищах, журналістам «Трибуни» повідомили власні джерела, які стверджують, що займання важко ліквідувати нібито через захаращеність пожежних каналів. Микола Семиног займання торфовищ у Броварському районі спростовує.

Керівник районного управління ДСНС зазначає, що достеменні причини займання трави невідомі. Це можуть бути і навмисні підпали. Але найймовірніше – звичайна людська недбалість від недопалків чи неконтрольоване випалювання рослинності на городах, через що утворюється багато диму.

Водночас Микола Семиног не підтверджує, що задимленість у Броварах останніми днями спричинена пожежами в Броварському районі. З його слів, багато власників приватних садиб на території своїх подвір’їв або неподалік спалюють різноманітне сміття, що і спричиняє дим.

Очільник відомства також вказує, що задимленість особливо відчутна зранку, адже за відсутності вітру і через перепади тиску дим саме вранці «прибиває» до землі.

За повідомленнями ЗМІ, на Київщині все-таки горять торфовища. Дим від них, зі слів чиновників, відчутний був навіть у столиці. Особливістю таких пожеж є надзвичайна складність і тривалість ліквідації. Окрім того, біля Трипілля днями горіло сміттєзвалище. Також зайнявся ліс коло Чорнобиля. За інформацією броварського міжрайонного відділу лабораторних досліджень, рівень радіаційного фону в Броварах учора не був перевищений.

Фото  –  ДСНС

Джерело: Трибуна Бровари