Голову Рахункової палати Валерія Пацкана можуть звільнити протягом тижня – Железняк

image
8 Грудня 2022, 13:19
Поділитися:

8 грудня 2022 г. 13:03

Народні депутати Верховної Ради (ВР) планують висловити недовіру голові Рахункової палати Валерію Пацкану (на фото) і спробувати знову відправити його у відставку. Раніше ВР провалила голосування за його звільнення з посади голови Рахункової палати.

Про це KВстало відомо з повідомлення в телеграм-каналі народного депутата Ярослава Железняка (фракція “Голос”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Все, зрозуміло як будуть далі звільняти Пацкана з посади голови Рахункової палати. Раз заяви про звільнення за власним бажання вже немає, то використають норму ст.12 ЗУ “Про правовий режим воєнного стану”, а саме що може бути висловлена недовіра від не менш як однією четвертою народних депутатів. Тобто збирають підпис від 113 депутатів -> виносять у зал-> звільняють більшістю голосами (226+)”, – повідомив Железняк.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За інформацією Железняка, збір підписів вже почали на початку грудня і вже майже зібрали необхідні 113 підписів. Нардеп зазначає, що протягом тижня очікується знову голосування за звільнення голови Рахункової, і судячи по конкурсу і кандидату то і можливе призначення нового Голови Рахункової Геннадія Пліса.

Железняк нагадує, що саме за таким принципом було звільнено омбудсмена по правам людини Людмилу Денісову.

Читайте: Рада звільнила Людмилу Денісову з посади Уповноваженого ВР з прав людини

Нагадаємо, 1 грудня ц.р. у Верховній Раді не вистачило мінімально необхідних 226 голосів, щоб звільнити з посади голови Рахункової палати України Валерія Пацкана.

Раніше цього чоловіка компетентні органи звинувачували в незадекларованих видатках на зйом квартири у столиці.

Пацкан вважає причиною підозр, висунутих йому антикорупційними органами, свій намір провести аудити в оборонній, правоохоронній та антикорупційній сферах.

Напередодні в політикумі казали, мовляв, на місце Пацкана хотіли призначити Геннадія Пліса, якого в листопаді ц.р. було звільнено з посади голови Державної аудиторської служби, і який до того був високопосадовцем Київської міської держадміністрації (першим заступником Віталія Кличка).

Читайте: Голова Рахункової палати Пацкан вважає підозру в отриманні незаконної компенсації за житло необгрунтованою

2 грудня ц.р. ВР оголосила умови та строки проведення повторного конкурсу на зайняття посади члена Рахункової палати.

Читайте: У владі не втрачають надії звільнити голову Рахункової палати Пацкана

Фото: Аргумент

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона