Головою Київської обласної ради обрано Наталію Гунько – дружину нардепа, фігуранта земельного скандалу | Трибуна

image
27 Квітня 2021, 19:54
Поділитися:

У Київській обласній раді (КОР) – зміна керівництва. Сьогодні головою КОР обрано Наталію Гунько зі «Слуги народу». За її призначення проголосувало 58 депутатів обласної ради. Основну підтримку Гунько отримала від партій «Слуга народу», «Європейська Солідарність» та «За Майбутнє», інформує «Київський регіон». Хто ж така Наталія Гунько?

На засіданні 27 квітня депутати Київської обласної ради звільнили голову Олександра Склярова та його заступників – Марину Сапожко від «Батьківщини» (дружину броварського міського голови) та Валерія Ксьонзенка з ОПЗЖ. Відставку чинного голови облради підтримали 59 депутатів із 60 присутніх.

Нагадаємо, депутати Київської обласної ради від фракцій «Європейська солідарність» та «За майбутнє»  ініціювали  розгляд питання про висловлення недовіри керівництву ради. Як ідеться у зверненні до КОР, «майже за пів року роботи Київської обласної ради VIII скликання було проведено лише одну сесію. …Керівництво КОР блокує роботу в комісіях майже половини депутатського корпусу! Це суттєво впливає на ефективність роботи Київської обласної ради в інтересах мешканців Київщини».

Автори звернення заявляли, що через дії керівництва облради ситуація в області погіршується і Київщина опинилася в небезпеці.

Не виправдали довіри: депутати хочуть відправити у відставку керівництво Київської облради

Голосування при ліхтариках

Робота сесії КОР сьогодні почалася з таємного голосування за звільнення Олександра Склярова, про що у своєму відео повідомив депутат облради Володимир Горковенко.

Голосування при ліхтариках відбувалося через те, що ексголова КОР Олександр Скляров відмовився відчиняти залу для проведення засідання сесії. Як з’ясувалося, напередодні в облраді поміняли замки. Керівник фракції «Слуга народу» Олександр Поляруш попросив голову ради відкрити залу, але той відмовив із поясненням, що зараз «страсний тиждень».

Тож три фракції (ЄС, ЗМ, СН) зібрались на засідання в кіноконцертній залі, де проходило перше засідання Київської облради незалежної України. На засіданні зареєструвалися 60 депутатів.

Новою головою обрано депутатку від «Слуги народу» Наталію Гунько. ЇЇ підтримали 58 із 84 обранців.

Представників «Батьківщини» та ОПЗЖ в президії змінили висуванці партій «За майбутнє» Ярослав Добрянський та Тетяна Семенова з «Європейської солідарності».

Тетяна Семенова і Ярослав Добрянський

Що відомо про нову очільницю КОР?

Наталія Гунько  – 42 роки, народилася в Броварах, де і здобула середню освіту. У 2012 р. закінчила в столиці юридичне відділення Національної академії внутрішніх справ. Юристконсульт у компанії «Гільдія Права», власниця компанії «Граніт Трейд», яка займається виготовленням будівельних матеріалів. Чинна депутатка Київоблради від «Слуги народу», яка рініше обиралася від Радикальної партії Олега Ляшка.

Наталія Гунько – дружина броварського підприємця та народного депутата від «слуг» Анатолія Гунька. Гунько обіграв «радикала» Олега Ляшка на довиборах у Верховну раду на Чернігівщині по 208-му округу, якого вважали фаворитом перегонів. За повідомленнями руху «Чесно», Гунько під час передвиборчої кампанії був помічений у гречкосійстві.

Анатолій Гунько балотуватиметься до Верховної Ради від «Слуги народу»

Нагадаємо, що Анатолій Гунько фігурував у справі щодо знищення і розкрадання земель Радіопередавального центру в Броварах. У 2013 році дві вежі та інше майно РПЦ зруйнували, а землю – близько 95 га – передали з державної власності в приватні руки.

Анатолій та Наталія Гуньки

Наталія та Анатолій Гуньки. Фото з Фейсбуксторінки Анатолія Гунька

У березні 2018 року прокуратура затримала сімох фігурантів цієї схеми, де Анатолія Гунька називали організатором оборудки. Однак згодом його відпустили під заставу в понад 1,7 млн грн.

Читайте також: Прокуратура затримала сімох викрадачів земель «Радіопередавального центру»

Анатолій та Анастасія Гуньки виховують доньку Катерину та сина Костянтина.

Доходи та статки

Як повідомляє Depo Київ, згідно з декларацією Наталії Гунько за 2020 рік, вона та її чоловік володіють житловим будинком площею 220,6 кв. м у Гоголіві Броварського району вартістю 801 391 грн та двома квартирами у Броварах площею 105,5 кв. м та 68,8 кв. м, які були придбані в 2008 та 2000 роках відповідно.

Також подружжя Гуньків володіє «дачним» будинком у Зазим’ї Броварського району площею 585,5 кв.

Нова голова Київоблради та її чоловік разом володіють 16 земельними ділянками у Зазим’ї, Гоголіві, Расавці Київської області та Сальному Чернігівської області загальною площею понад 74 тисячі кв. м.

Серед цінного майна Гунько задекларувала годинники марок Breguet, Breitling, Rolex, та Longines, шубу фірми Upstar Continental з баргузинського соболя, золоті сережки з діамантами, шубу Upstar Continental з хутра норки та рисі, обручку з діамантами Damiani та хрестик із золота із вкрапленнями діамантів.

Родина Гуньків також має серйозний автопарк: автомобілі Mercedes-Benz ML350 2009 року випуску, Skoda Octavia A5 2012 року, BMW 730LD 2018 року випуску вартістю 4 684 929 грн, Range Rover 2014 року випуску, BMW X5 2017 року вартістю 1 550 265 грн та Acura MDX 2008 року.

За 2020 рік Наталія Гунько заробила 189 406 грн зарплати за основним місцем роботи в ТОВ «Гільдія Права».  Її чоловік Анатолій Гунько заробив минулоріч 17 326 032 грн, а син Костянтин – 263 431 грн. Також Анатолій Гунько тримає готівкою 120 тис. євро, 500 тис. доларів та 3 мільйони гривень.

 

Фото – «Київський регіон», Depo Київ

Читате також

Підозрюваним у викраденні земель «Радіопередавального центру» загрожує від 8 до 15 років ув’язнення
Застава за Гунька: замість 116 мільйонів суд призначив 1762 тис грн, – ВІДЕО ЗАСІДАННЯ
«Кадровий потенціал» Сапожка: Багнюк, Кищук, Гунько

Відбулося перше засідання новообраної Київської обласної ради

До Київської облради пройшли лише 5 партій: імена депутатів

Хто балотується до Київоблради від Броварщини. Частина І

Хто балотується до Київоблради від Броварщини. Частина ІІ

 

Джерело: Трибуна – Бровари