Головний архітектор Борисполя йде із посади

image
23 Серпня 2019, 16:20
Поділитися:

Ігор Крикливець – начальник управління містобудування та архітектури Бориспільської міської ради 23 серпня офіційно повідомив «Вістям», що прийняв рішення скласти повноваження.

У коментарі виданню про причини такого рішення Ігор Крикливець пояснив, що прийняв його особисто й зважено, без будь-якого тиску як із боку представників міської влади, так і від опонентів, які впродовж останніх місяців виставили йому кілька ультиматумів. Дату заяви про звільнення поки не уточнив, каже, має кілька днів, щоб закінчити усі паперові справи.

«Моє рішення виважене. Воно далося мені легко, я радий, що був корисний Борисполю як фахівець. Щодо ультиматумів, які виставляла мені окрема групка людей, прізвища яких не хочу називати, то я не ображаюся, жодного негативу на їхню адресу не відчуваю, — прокоментував співрозмовник. —  Перший ультиматум був, коли я відмовився віддавати зелену зону в районі ветлікарні під гаражі. Це рішення ми відстояли із депутатом округу і я пишаюся цим. Був ультиматум із приводу відмови у виділенні ділянок під гаражі на вул. Філатова – це теж правильна позиція. Усі рішення, які я приймав на цій посаді, були правомірними і чесними, мені не соромно за жодне з них».

Також Крикливець підкреслив, що йому приємно було працювати в очолюваному ним управлінні, бо колектив фаховий і дружній.

«Колектив нашого управління — професійний, ми звітували про роботу не один раз, зауважень не було. На сьогодні управління працює злагоджено. Протягом трьох років усі показники роботи управління мають динаміку зростання, хоча склад колективу лишається незмінним.  Зараз, наприклад, вирішується питання впровадження цифрової карти міста, на черзі – розробка генплану та геоінформаційної системи на її основі. А це заявка на смарт сіті», – сказав Крикливець.

Співрозмовник наголосив, що має глибоку повагу до керівництва міста, особисто вдячний за співпрацю міському голові Анатолію Федорчуку, комунальним службам міста, депутатському корпусу.

Однак Крикливець підкреслив і деструктивну позицію одного депутата — Олега Вереса.

«Якщо Верес дозволяє собі робити власні суб’єктивні судження у темах, у яких не розбирається, якщо видає хворобливі фантазії за дійсне і озвучує це із трибуни сесії як істину останньої інстанції — це особиста проблема цієї людини, а не управління архітектури, яке він не раз звинувачував. Якщо Верес продукує негатив, то це деструктивна позиція, поливання брудом. Вересу потрібно самому реалізуватися в своїй сфері, а потім судити про роботу інших», — підкреслив Крикливець.

Чи є кандидатура, яка розглядається наступником нинішнього архітектора, він не сказав, мовляв, це вже не його справа.

У підсумку головний архітектор наголосив, що робота в Борисполі для нього — це насичена сторінка професійного життя, яку настав час перегорнути та йти далі. Також Крикливець підкреслив, що любить Бориспіль і готовий допомагати місту, якщо виникне така необхідність.

Нагадаємо, Ігор Крикливець очолив управління містобудування та архітектури у березні 2018 року. До його призначення посада головного архітектора тривалий час була вакантною.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама