Головне – міцний імунітет. Як досягти бажаного? | Трибуна

image
15 Березня 2020, 21:45
Поділитися:

Авторка: Ірина Долженко, броварчанка, косметолог-естетист

Редакція сайту може не поділяти погляди авторів та не несе відповідальності за інформацію, опубліковану в розділі «Блоги». Відповідальність за зміст, достовірність фактів, цитат, власних назв та інших відомостей несуть автори текстів, розміщених у розділі «Блоги»

 

На фоні загальної стурбованості проблемою коронавірусу і міри тривожності в суспільстві, писати статті про доглядові приємні речі складно. Тож відкладемо це на найближче майбутнє. А між тим хочу запропонувати кілька корисних і логічних із точки зору медицини фактів, які допоможуть перемкнути увагу з панічних налаштувань на практичні помічні речі. Це поради і висновки, зроблені лікарями. Нехай проб’ються між безглуздими страхітливими «листами спасіння» від людей, які не мають жодного стосунку до медицини, і вважають, що вірус «стікає з носа в трахею» і боїться Бетадину з содою.

Отже, по-перше, пригадуємо правила елементарної гігієни, нормального харчування і простої фізкультури. А також те, що сонце, свіже повітря і вода  – джерела нашого здоров`я. Так, банальні речі прицільно точні, а прописні істини – безперечні.

 Щоб протистояти вірусам та інфекціям, потрібно мати хороший імунітет. Від чого він залежить?

Належного рівня вітаміну D в організмі. Більша частина населення має його дефіцит. Здайте аналіз крові. Якщо ні  – почніть приймати препарат вітаміну D у терапевтичних дозуваннях – 10.000 одиниць на день. Наразі в аптеках є препарат Детрімакс. Приймати  ранком по 20 крапель із їжею.
Відсутності гіпоксії (кисневого голодування) в клітинах, пов’язаного з дефіцитом заліза. «Пандемія» дефіциту заліза у населення має більші масштаби, ніж коронавірус. Це без пафосу. Здайте аналіз на феритин («хранитель» заліза в організмі) і на вітамін В12. У парі вони дають належні результати за показниками норми.
Прийдіть із цим до лікаря, щоб, нарешті, зайнятися своїм здоров`ям.

Ще один важливий момент: що головне в причинах смертності від вірусу? Застійна пневмонія. Саме вона має місце також при травмах, інсультах, коли хворий надовго злягає в ліжко. Профілактикою цього є дихальні вправи. Діафрагмальне дихання. Йогам, вокалістам та інструкторам-реабілітологам це відомо. В YouTube можна знайти навчальні ролики. Дихання «животом» дає можливість організму окислити нижні відділи легень, де зазвичай застій і поживне середовище для бактерій із вірусами. Тобто, це профілактика ускладнень. Тож навчитися так дихати – наразі життєво важливо. Просто зараз. Зверніть увагу на цей пункт.

Маємо можливість призупинитися і подумати про важливе й цінне. Щось переусвідомити. Чомусь навчитися. Тож не панікуймо, набираймося сили прийняття і любові до світу  – попри всі його випробовування. Здоров`я нам усім.

Читайте також інші матеріали авторки: 

Найпоширеніші помилки в догляді за обличчям
Чотири проблеми, які не може вирішити косметолог
Сезон без сонця: обираємо свій пілінг
Для тих, хто дбає про свою шкіру
Алхімія краси: як залишатися молодою довше
Типи шкіри: жирна і зневоднена водночас?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари