Голова ВР і заступники пропонують відкликати Шуфрича з голови комітету з питань свободи слова

image
19 Вересня 2023, 19:04
Поділитися:

19 вересня 2023 г. 19:02

У Верховній Раді (ВР) зареєстровано проект постанови про відкликання народного депутата Нестора Шуфрича (обраного нардепом чинного IX скликання за списком забороненої судом партії “Опозиційна платформа – За життя”, “ОПЗЖ”) з посади голови парламентського комітету з питань свободи слова. У постанові йдеться про те, що Шуфрич (на фото) не може виконувати обов’язки голови комітету “внаслідок обставин, що унеможливлюють” це. Ці обставини – підозра у державній зраді й утримання під вартою.

Про ініціативу відкликання Нестора Шуфрича з комітетської посадиKВстало відомо з проекту парламентської постанови №10070 “Про відкликання народного депутата України Шуфрича Н.І. з посади голови Комітету з питань свободи слова”, зареєстрованої в Раді 19 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Відкликати ШУФРИЧА Нестора Івановича – народного депутатаУкраїни з посади голови Комітету з питань свободи слова внаслідок обставин, що унеможливлюють виконання ним своїх обов’язків”, – сказано в проекті постанови, внесеної Головою ВР Русланом Стефанчуком, його першим заступником Олександром Корнієнком та віцеспікеркою Оленою Кондратюк 19 вересня 2023 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У пояснювальній записці до проекту постанови вказується, що будь-який голова парламентського комітету згідно регламенту ВР може бути у будь-який час згідно рішення Ради відкликаний з посади. Закон про парламентські комітети уточнює, що це можливе “внаслідок обставин, що унеможливлюють виконання ними своїх обов’язків”.

Окрім формальних підстав, автори проекту постанови у записці не пояснюють мотиви відкликання Шуфрича.

Як інформувалаKВ, 15 вересня 2023 року Генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру у державній зраді народному депутату України IX скликання від забороненої політичної партії “ОПЗЖ” Нестору Шуфричу.

Йому інкримінують співпрацю з росіянами через їх агентуру в Україні. СБУ знайшла у Шуфрича вдома заборонену російську символіку та нагороди.

Наразі фігурант перебуває під вартою. Вийти під заставу він не може.

Нестор Шуфрич – член Українського парламенту починаючи з III скликання (1998 рік). Обирався від “Партії регіонів”, “Опозиційного блоку”, “СДПУ(о). В політколах вважається одним з найбільш наближених соратників державного зрадника, обміняного торік на українських Захисників кума Путіна Віктора Медведчука.

Читайте: Суд узяв Шуфрича під варту на два місяці без права застави

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона