Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі відвідав Бучу на Київщині, – ФОТО

image
2 Серпня 2022, 16:02
Поділитися:

2 серпня чинний голова ОБСЄ та міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау прибув в України із візитом. Зокрема, дипломат відвідав Бучу на Київщині та відвідав там модульне містечко для українців, котрі внаслідок бойових дій залишилися без домівок. Раніше його передала Польща.

Про це повідомило Постійне представництво Польщі в ОБСЄ.

Чинний голова ОБСЄ розпочав свій візит до України. Попри російський обструкціонізм, Польща сповнена рішучості забезпечити діяльність ОБСЄ та допомогу Україні, – йдеться в заяві.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”. Долучайтесь та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, області та України.

🇵🇱 FM @RauZbigniew, @OSCE Chairman-in-Office has started his visit to Ukraine 🇺🇦.

Despite Russian obstructionism, Poland is determined to ensure OSCE’s activity and assistance to Ukraine.#OSCE2022POL pic.twitter.com/Wx4pRqmYdk

— Polish OSCE Chairmanship 2022 (@PLinOSCE) August 2, 2022

Крім того, про візит голови ОБСЄ повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Зазначається, що міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау завітав у Бучі в храм Святого Апостола Андрія Первозванного. Також польський політик поклав квіти до пам’ятного знака на місці масового поховання, яке розташоване поруч.

Побували в місті Буча – в храмі Святого Апостола Андрія Первозванного та поклали квіти до пам’ятного знаку на місці масового поховання, що розташоване поруч. Також відвідали модульне містечко, що передала громада Польщі для людей, які через бойові дії залишилися без домівок, – прокоментував голова КОВА.

Збігнєв Рау наголосив, що попри російський обструкціонізм, Польща рішуче налаштована забезпечити діяльність та допомогу ОБСЄ Україні.

Воєнні злочини, вчинені російськими військами в Україні, не будуть забуті. Винних буде притягнуто до відповідальності, – йдеться у повідомленні Польського головування в ОБСЄ 2022.

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі прибув до України, Polish OSCE Chairmanship 2022/Twitter

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі прибув до України, Polish OSCE Chairmanship 2022/Twitter

Нагадаємо, під час візиту Рау має зустрітися у Києві з президентом України Володимиром Зеленським, прем’єром Денисом Шмигалем та українським колегою Дмитром Кулебою.

Раніше ми писали про те, що 27 липня міністерка закордонних справ Республіки Словенія Таня Файон відвідала Ірпінь на Київщині та оглянула наслідки російської окупації та агресії у місті. Крім того, голова МЗС поклала квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну та вшанувала пам’ять полеглих.

Також повідомляли, що 25 липня президент Гватемали Алехандро Джамматтеї відвідав звільнену на початку квітня від російських окупантів територію Київської області. Зокрема, голова іноземної держави побував у Бучі, Бородянці та Ірпені.



Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua