Голова НАЗК склав протокол щодо ексголови Верховного Суду Князєва за порушення обмежень щодо подарунків

image
13 Жовтня 2023, 15:29
Поділитися:

13 жовтня 2023 г. 15:25

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков склав протокол про адміністративне правопорушення в питаннях одержання подарунків щодо ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва (на фото). Він орендував елітну квартиру в центрі Києва за ціною значно нижчою за ринкову – за 1 тисячу гривень.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби НАЗК.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Згідно з ч. 2 ст. 23 Закону України “Про запобігання корупції” суддям заборонено приймати подарунки, вартість яких перевищує два прожиткових мінімуми (ПМ) для працездатних осіб (на момент вчинення правопорушення обмеження складало один ПМ, що становило 2 684 гривень)”, – прокоментували у пресслужбі НАЗК.

У пресслужбі наголосили, що подарунком також є майно, що передається у платне користування за ціною, що є нижчою мінімальної ринкової.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Порушуючи вказану заборону Всеволод Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири на Липках у Печерському районі площею 133 кв. м за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла. На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тисяча гривень”, – розповіли у Нацагентстві з питань запобігання корупції.

Крім того додали, що Всеволоду Князєву було відправлено протокол поштою та проінформувало про його складання Вищу раду правосуддя.

Читайте: САП та НАБУ затримали голову Верховного Суду Князєва на отриманні хабара у розмірі 3 млн доларів

Як раніше писала KВ, 16 травня 2023 року пленум Верховного Суду достроково припинив повноваження голови ВС Всеволода Князєва внаслідок висловлення йому недовіри. Також 16 травня НАБУ і САП повідомили Голові Верховного Суду та адвокату про підозру. Згодом розслідування стосовно адвоката виділили в окреме кримінальне провадження.

Читайте: Головний суддя України та його спільник-адвокат офіційно отримали підозри в мегахабарництві

Рішенням суду Князєв перебуває під вартою. Суд неодноразово зменшував йому розмір застави, із понад 107 мільйонів гривень вона зменшилась до 45 мільйонів.

Читайте: ВАКС продовжив термін тримання під вартою ексголови Верховного Суду Князєва

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона