Голова Київщини та Заступник Міністра розвитку громад та територій проінспектували оновлені приймальні відділення

image
30 Грудня 2020, 18:30
Поділитися:

30 грудня голова Київської облдержадміністрації Василь Володін разом з заступником Міністра розвитку громад та територій України Іваном Лукерею проінспектував оновлені приймальні відділення лікарень області.

Було оглянуто капітальний ремонт приміщень 1 поверху приймального відділення «Вишгородської центральної районної лікарні» та приймального відділення «Броварської багатопрофільної клінічної лікарні».

«Огляд показав, що приймальні відділення, відремонтовані за всіма сучасними нормами, вже якісно працюють для людей і щойно встановлять необхідне медичне обладнання, зможемо з впевненістю сказати, що влада на всіх рівнях зробила все можливе, щоб люди в регіонах отримували гідне медичне обслуговування», – зазначив голова Київської ОДА Василь Володін.

Капітальний ремонт приймального відділення Вишгородської ЦРЛ вже повністю завершили. В грудні за рахунок централізованої закупівлі до лікарні поставили комп’ютерний томограф. В рамках протидії пандемії COVID-19 закуплено та поставлено до лікарні модульний монітор пацієнта, електровідсмоктувач та 45 кисневих концентраторів.

На сьогодні очікується здійснення постачальником пуско-налагоджувальних робіт. За рахунок субвенції з державного бюджету очікується поставка апарату УЗД. До Міністерства охорони здоров’я України подано потребу в обладнанні, в тому числі того, що планується централізовано закуповувати за кошти державного бюджету. Зокрема медзаклад потребує 2 електрокардіографи, підйомник пацієнта, 2 дефібрилятори, 4 функціональних ліжка, 3 апарати штучної вентиляції легень, 8 моніторів пацієнта, 2 апарати серцевого масажу (автопульс), аналізатор крові, аналізатор сечі, біохімічний аналізатор, коагулометричний аналізатор, медичні вироби та допоміжні засоби для проведення ендоскопічних досліджень.

Роботи в Броварській лікарні завершено в грудні 2020 року. Залишилося виправити деякі недоліки. В рамках протидії пандемії COVID-19 закуплено та поставлено до лікарні 2 апарати штучної вентиляції легень, 12 відсмоктувачів медичних, 6 насосів шприцевих, 4 монітори пацієнта з модулем капнографії, аналізатор газів крові, 15 кисневих концентраторів, систему ПЛР в комплекті с тест-картриджами для виявлення РНК COVID-19 методом ПЛР.

Вже готове приміщення під ангіограф, поставку якого має забезпечити МОЗ України. Також за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах медичним обладнанням укладено договір та очікується поставка системи рентгенівської діагностичної стаціонарної загального призначення та апарату УЗД.
Броварський медзаклад також подав до Міністерства охорони здоров’я України потребу в обладнанні, в тому числі електрокардіографа, підйомника пацієнта, 2 дефібриляторів, 2 апаратів штучної вентиляції легень, 7 моніторів пацієнта, 2 апаратів серцевого масажу (автопульс), аналізатору сечі, коагулометричного аналізатору, медичних виробів та допоміжних засобів для проведення ендоскопічних досліджень.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація