Голова Київської обласної державної адміністрації перевірив освітні об’єкти Вишгородщини

image
19 Липня 2019, 11:37
Поділитися:

Голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян здійснив робочий візит до м. Вишгород. Очільник Київщини ознайомився з місцевою інфраструктурою та проінспектував хід будівництва трьох освітніх об’єктів – додаткового навчального корпусу Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я» і двох дитячих садків.

Як виявилося у ході інспекції, кожен із об`єктів має проблемні аспекти, пов`язані із завищеним фінансуванням.

«Подивився, зрозумів проблематику. Але побачив, що новий корпус вже коштує 96 млн грн за кошторисом. Ще раз – я за будівництво, але проти того, щоб лише один корпус, а не школа, коштував такі шалені гроші. Вважаю, потрібно зробити все можливе, щоб протягом декількох років діти в області мали елементарну можливість  отримувати якісну освіту в нормальних школах. Але ціна питання має бути адекватною і мати реальні межі. Після повернення, буду розбиратися з цим проектом», – зазначив Михайло Каренович за результатами перевірки ходу будівництва додаткового навчального корпусу Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я».

Під час інспекції дитячого садку по вулиці Шкільній, з’ясувалося що зараз будівництво призупинене. «Мер Олексій Момот пообіцяв, що наступної середи роботи відновляться. Гроші у міста виділені та є на рахунках (21 млн грн). Що стосується кошторису будівництва, домовилися, що в понеділок він звернеться до ДП «Укрдержбудекспертиза» для проведення нової експертизи», – повідомив голова КОДА.

Особливо обурила Михайла Кареновича ситуація із ходом будівництва ного корпусу садочку «Чебурашка», замовником якого є Київська ОДА.

«Мене категорично не влаштувало те, що я побачив. Ні темпи, ні якість. Наступного ранку мій заступник та керівник департаменту регіонального розвитку за моїм дорученням з дев’ятої працюватимуть там з метою добудови цього садочку. Триматиму ситуацію на контролі», – підкреслив очільник області.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація