Голова КОВА Руслан Кравченко взяв участь у Всеукраїнській Конференції «Право на гідність у місцях компактного поселення»

image
2 Травня 2023, 17:25
Поділитися:

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко та заступник голови Сергій Білецький взяли участь у Всеукраїнській Конференції «Право на гідність у місцях компактного поселення». Конференція відбулася 2 травня в Києві та була присвячена представленню даних щодо гуманітарної ситуації в місцях компактного поселення внутрішньо переміщених осіб і пошуку шляхів забезпечення гідних умов їх розміщення.

Серед учасників – пані Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, Представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, Координатор Кластеру з питань управління та координації МКП Камаль Мірзаєв.

Наразі в Київській області зареєстровано 330 тисяч вимушених переселенців.  Створено 88 місць компактного проживання – установи соцзахисту, школи, дитсадки бази відпочинку тощо. Крім того, розгорнуто 16 модульних містечок у м. Бровари, м. Буча, м. Ірпінь, смт Ворзель, смт Бородянка, смт Макарів, смт Гостомель, с. Горенка, м. Васильків, с. Кухарі, смт Іванків, с. Демидів.

У місцях компактного проживання ВПО проводиться прийом громадян керівництвом райдержадміністрацій, соцслужбами, ГУ ПФУ у Київській області, органами центру зайнятості. Проводиться робота з надання всієї необхідної допомоги, забезпечення людей медичними та освітніми послугами, працевлаштуванням ВПО.

Для координації роботи на рівні області та районів щодо вирішення проблем ВПО працює Координаційний центр взаємодії. У кожній з територіальних громад визначено уповноважених з питань ВПО.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація