Голова Держетнополітики анонсував реконструкцію печер Києво-Печерської лаври

image
10 Травня 2023, 11:34
Поділитися:

10 травня 2023 г. 11:25

Голова Державної служби з етнополітики та свободи совістіВіктор Єленський заявив, що однієї роботи комісії Мінкульту в Києво-Печерській лаврі недостатньо, тому влада запланувала реконструкцію печер.

Про це, як стало відомо KВ, голова ДЄСС Віктор Єленський повідомив виданнюBig Kyiv.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Обстежують (комісія Мінкульту, – ред.) корпус за корпусом. Ми пам’ятаємо, як на лаврських храмах висіли оголошення “Тут за розкольників і уніатів не моляться”. Зараз цього, слава Богу, немає. Залишилось, щоб спеціалісти дообстежили, прийняли в державну власність. А потім після певної реконструкції – бо там є потреба реконструкції, наприклад, печер – буде вирішено, в який спосіб буде продовжуватися монаше життя”, – зазначив Єленський.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На думку Єленськогороботи комісії Мінкульту, яка перевіряє майно Києво-Печерської Лаври “не достатньо для того, щоб там відновилося монаше життя тих, хто відмовився від УПЦ”.

Читайте:В Монастирі спростували заяву Мінкульту про передачу корпусівЛаври

Як писалаKВ, комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”повернулау користування держави було повернуто третину від усієї кількості майна, що перебували в безоплатному користуванні УПЦ.

Читайте:Київрада розірве всю оренду землі зУПЦпісля законодавчої заборони релігійної організації, – секретар КМР Бондаренко

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона