Голів двох столичних ВЛК та медиків підозрюють у видачі фіктивних довідок для ухилянтів

image
25 Серпня 2023, 11:52
Поділитися:

25 серпня 2023 г. 11:45

У Києві правоохоронці повідомили про підозру головам військово-лікарської комісії (ВЛК) двох районних військкоматів та шістьом медикам. Службовцям інкримінують організацію схеми з видачі фіктивних документів про непридатність до військової служби. За одну таку “послугу” вони отримували від 3 до 4 тис. доларів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“…встановлено, що голови військово-лікарської комісії двох районних у м. Києві територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки організували та налагодили схему з виготовлення для чоловіків призовного віку медичних документів із фіктивними діагнозами, що сприяло у визнанні їх непридатними до військової служби”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що до діяльності були залучені ще шість медичних працівників різних медустанов столиці. Ціна “послуги” для однієї особи становила від 3 до 4 тис. доларів.

Правоохоронці провели 34 обшуки за місцями роботи усіх учасників схеми. Було вилучено, зокрема, чорнові записи та документацію, яка підтверджує факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби.

Вісьмом фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, також у серпні правоохоронці повідомили про підозру одному з голів Військово-лікарської комісії (ВЛК) столиці. Йдеться про участь у схемі оформлення фіктивних документів про нібито непридатність до військової служби для трьох чоловіків. Раніше було затримано організатора оборудки, посадовця штабу командування Сухопутних військ ЗСУ та начальника Голосіївського районного ТЦК (військкомату).

Читайте: Київські правоохоронці проводять обшуки у приміщеннях столичних МСЕК, ВЛК та ТЦК за фактом масштабної корупційної схеми

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона