Годі знущань: у Києві пройшов Всеукраїнський марш за права тварин

image
6 Вересня 2021, 17:28
Поділитися:

5 вересня у столиці відбувся Всеукраїнський марш за права тварин. Цього року марш пройшов під гаслом: «Захист слабких — справа сильних!».
Тисячі активістів, зоозахисників та просто небайдужих зібралося у парку Шевченка та пройшли ходою до Верховної Ради. Так вони намагаються привернути увагу суспільства до жорсткого поводження над тваринами. 

Активісти вимагають притягнути до відповідальності тих, хто знущається над тваринами. На думку зоозахсників, цирки з тваринами, контактні зоопарки, дельфінарії, хутрові ферми та станції для полювання – це «варварство, якому немає місця в сучасній Україні».
На акцію протесту учасники приходили разом зі своїми дітьми, а також зі своїми чотирилапими улюбленцями.

«Ми об’єдналися заради того, щоби захистити життя та зупинити жорстокість, і показали, що людей, яким небайдуже до тварин в нашій країні — справді багато», — зауважують організатори.

ЦьогорічВсеукраїнський марш за права тварин одночасно пройшов у 30 містах України, а також в Антарктиді, на станції “Академік Вернадський”.
До слова, що 6 серпня президент України підписав законпро запровадження в Україні стандартів ЄС щодо гуманного ставлення до тварин. Він вступить в силу через три місяці після його публікації, тобто в листопаді 2021 року.
Закон зокрема забороняє вбивство тварин для регулювання їхньої чисельності, а також знущання чи жорстоке поводження з домашніми та безпритульними тваринами.
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua