Глава Єврокомісії засудила вихід РФ із зернової угоди

image
17 Липня 2023, 18:42
Поділитися:

17 липня 2023 г. 18:40

Глава Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн засудила відмову росії продовжити дію Чорноморської зернової ініціативи, незважаючи на зусилля ООН і Туреччини.

Про цеKВ стало відомо з твіт-повідомлення, яке Урсула фон дер Ляєн зробила у понеділок, 17 липня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Я рішуче засуджую цинічний крок Росії щодо припинення Чорноморської зернової ініціативи, незважаючи на зусилля ООН і Туреччини.

ЄС працює над забезпеченням продовольчої безпеки вразливих верств населення світу. #EUSolidarityLanes продовжить виводити агропродовольчу продукцію з України на світові ринки”, – затвітила глава Єврокомісії.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Раніше у понеділок офіційний представник російської дипломатії Марія Захарова оголосила, що російська сторона в понеділок направила Анкарі, Києву та ООН свої заперечення щодо продовження Чорноморської зернової угоди.

Як інформувала KВ, цю угоду уклали в Стамбулі 22 липня 2022 року за участю ООН, України, Туреччини та Росії. Її суть – у створенні коридору для вивезення зерна з трьох українських портів: “Чорноморська”, “Одеси” та “Південного” в умовах війни росії проти України. Ініціативу було укладено на 120 днів. Її дію продовжували в листопаді 2022 року на 120 днів, до березня 2023 року, а потім ще двічі на два місяці – до сьогоднішнього дня.

Читайте: Україна підписала з Туреччиною та ООН угоду про вивезення на експорт зерна

Фото: European Newsroom

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона