Гімназії на ювілей подарують стадіон

image
13 Вересня 2019, 09:50
Поділитися:

Фото Сергій Марченко

4 жовтня НВК «Гімназія «Перспектива» святкуватиме ювілей — 30 років освітньої діяльності. У цей день навчальний заклад очікує на важливий подарунок — новий стадіон із футбольним полем, будівництво якого наразі на фінішній прямій.

Наміри збудувати для гімназії сучасний стадіон із великим футбольним полем у міської влади з’явилися давно. Але реалізувати плани швидко не вдалося. Тендерні процедури тривали майже два роки.

«Готувалася документація учасниками тендеру, тендерний комітет міського управління освіти довго не міг визначитися із переможцем. Це були довгі тортури для освітян і перший їхній досвід», — розповідає заступник міського голови Людмила Пасенко.

Область допомогла

Проект із будівництва нового стадіону на території НВК «Гімназія «Перспектива» реалізується в рамках обласної програми «Київщина спортивна». Загальна вартість будівництва становить майже 15 млн грн. Із них понад 5 млн грн виділено із обласного бюджету — ці кошти було вкладено в будматеріал: закуплено та доставлено до Борисполя штучне покриття (траву) від французького виробника. Решту коштів — 10 млн грн — виділила міська рада.

Гімназія стане спортцентром

Рішення збудувати стадіон на території гімназії є стратегічним, переконують міські чиновники. Адже навчальний заклад має чималу територію та потенціал для створення спортивної інфраструктури. У виконкомі міськради кажуть, що футбольне поле — це лише одна частина спортивних планів.

Відомо, що вже розроблений проект реконструкції волейбольно-баскетбольного майданчика, який збудований ще за радянських часів та не відповідає сучасним вимогам. На його місці буде побудована багатофункціональна спортивна локація, де можна буде грати в волейбол, баскетбол, теніс та гандбол. Вдалося дізнатися, що цей проект схвалений Київською ОДА для участі в програмі співфінансування.

«У «Гімназії «Перспектива», директор якої Неоніла Іванівна Клименко (за фахом вчитель фізичної культури), буде створено потужний спортивний комплекс для міста. Новий стадіон зможе приймати змагання будь-якого рівня. У закладі вже є скеледром, на часі — будівництво волейбольно-баскетбольного майданчика», — розповідає  Людмила Пасенко.

На фінішній прямій

Зараз на стадіоні вже покладено штучне покриття. Згідно із технологією, воно присипане шаром піску та пластикової крихти. Також зроблена дренажна система, аби вода не затримувалася на полі. Наразі встановлюється освітлення, облаштовуються бігові доріжки навколо футбольного поля. На черзі встановлення трибун для глядачів.

«Управління освіти домовилось про технічний та авторський нагляд для контролю за виконанням робіт. Якщо виникали зауваження у процесі роботи, про це повідомлялось підряднику. Після того, як на документі з’являються підписи фахівців, відповідальних за якість виконання робіт, ми здійснюємо оплату за черговий етап робіт», — розповідає Людмила Пасенко.

Завершити будівництво стадіону підрядники планують до 30-річчя «Гімназії «Перспектива» — 4 жовтня. Тож заклад готується до важливих урочистостей.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама