Гей-парад в Ірпені не відбувся через протести громадськості

image
14 Лютого 2019, 13:31
Поділитися:

Перший анонсований в Ірпені парад на захист прав сексуальних меншин, який хотів організувати активіст і приватний підприємець Олексій Зіневич, не відбувся. Проти події рішуче висловилися мешканці Ірпеня.

“Це жах, стидота та гидота. В нашому Ірпені це неможливо допустити”,  – в такому стилі зреагували мешканці міста у соцмережі на інформацію про гей-парад, що планували провести на центральній площі міста. Були вислови й більш різкі та радикальні, інколи з використанням нецензурної лексики.

Через таку різку критику громадськості подію скасували. Перший Ірпінь-прайд так і не відбувся.

Кількома днями раніше власник компанії “Бест” та активіст Олексій Зіневич направив на адресу міської ради повідомлення про мирне зібрання за права сексуальних меншин ЛГБТ. “Ірпінь Прайд” мав розпочатися сьогодні о 10 годині ранку за адресою: вулиця Шевченка, 2 А. Очікувалося присутність 50-ти осіб. Перший гей-парад в Ірпені організатори хотіли приурочити до Дня усіх закоханих.

Як відомо, у Києві вже кілька років поспіль громадяни з нетрадиційною сексуальною орієнтацією виходять на парад за права ЛГБТ. Останній такий Прайд відбувся у столиці у липні минулого року. Тоді не обійшлося без силових сутичок, хоча зібрання охороняли кілька тисяч правоохоронців.

Джерело: Правда Ірпеня