Герої не вмирають…Мітинг-реквієм пам`яті Героїв Небесної Сотні

image
21 Лютого 2019, 13:40
Поділитися:

20 лютого біля Пам’ятного Знаку Героям Небесної Сотні, що споруджений на однойменній площі у м.Сквира відбувся мітинг – реквієм присвячений пам`яті борцям за Україну, що віддали своє життя під час буремних подій Революції Гідності, участь у якому брали голова райдержадміністрації В.В. Галюк, голова районної ради В.В. Гриша, представники громадських та молодіжних організацій, учасники Революції Гідності, представники ЗМІ та мешканці міста.

Хвилиною Мовчання зібрання вшанувало пам`ять загиблих учасників Революції Гідності в місті Києві та тих, хто віддав своє життя під час проведення антитерористичної операції на Сході України.

До присутніх звернувся голова райдержадміністрації В.В. Галюк, який сказав: «Цими днями минає п’ять років найдраматичнішої події сучасної історії України – масового розстрілу активістів Майдану в Києві. Криваві події 2014 року сколихнули не тільки Україну, а й увесь світ.

Тоді загинули понад сотня українських патріотів – Героїв Небесної Сотні – сміливих, вольових, мужніх, незалежних, цілеспрямованих, справедливих, чиї серця були переповнені щирою любов’ю до України.

Вони віддали своє життя, відстоюючи ідеали демократії, європейський вибір, гідне майбутнє для наступних поколінь.».

Про подвиг Героїв Небесної Сотні йшлося у виступі голови районної ради В.В.Гриші. Учасник Революції Гідності і волонтер Т.П.Косінський закликав присутніх не бути байдужими, ніколи не стояти осторонь, а активно відстоювати інтереси України і шоденно працювати на її процвітання, в пам’ять Героїв Небесної Сотні .

Керівники району, разом з представниками громадськості вшанували пам’ять загиблих борців квітами, що були покладені до підніжжя монументу.

Благочинний району Православної Церкви України Віктор /Скакевич/ разом із священниками ПЦУ відправив панахиду за загиблими на Майдані Героями.

Учасник Революції Гідності, депутат районної ради і поет В.П.Юхименко прочитав власну поезію, написану у ті буремні часи.

Вінок пам`яті та живі квіти були покладенні також до підніжжя пам`ятника сквирським бійцям, що загинули піб час проведення антитерористичної операції на Південному Сході держави, захищаючи соборність і незалежність України.

Джерело: Сквира.info