Генеральна директорка Світової організації торгівлі Нгозі Оконджо-Івеала відвідала Київщину

image
17 Серпня 2023, 17:49
Поділитися:

Генеральна директорка Світової організації торгівлі Нгозі Оконджо-Івеала в рамках робочого візиту відвідала Київську область. Поїздкою до Ірпеня її супроводжували Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко та начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко. Про це написав начальник КОВА у своєму дописі на Facebook.

«Міжнародна підтримка України зовсім не обмежується країнами Західного світу. Нас підтримують в усіх куточках планети, на різних континентах. Усюди розуміють, яке зло несе в собі «рускій мір», і проявляють солідарність з Україною», – підкреслив Руслан Кравченко.

Очільник обладміністрації розповів та показав пані Нгозі Оконджо-Івеалі наслідки безчинств, які творили росіяни. Учасники делегації побували на Романівському мосту – дорозі життя, яка в березні 2022 року врятувала десятки тисяч життів, та кладовищі автівок, які жителі Ірпеня вимушені були залишити, аби вижити.

«Побачене викликало в гості болісні спогади. Вона теж пережила війну. 12-річна дівчинка в рідній Нігерії протягом трьох років на власні очі бачила жахіття війни.  Генеральна директорка Світової організації торгівлі запевнила: вона як ніхто розуміє і тому всіляко підтримує українців», – зазначив Руслан Кравченко.

Крім того, начальник КОВА показав, як в Ірпені сьогодні відновлюють усе, що було зруйноване. Зокрема, навпроти ЖК «Ірпінські Липки» триває комплексна відбудова приватного сектору – це понад 60 будинків, а в самому житловому комплексі в межах програми UNITED24 відбудовують одну з багатоповерхівок.

Руслан Кравченко також розповів пані Нгозі Оконджо-Івеалі про стан розвитку підприємництва на Київщині.

«Ця тема її як очільницю СОТ особливо зацікавила. Вона була приємно здивована вагомою роллю жінок у відновленні економіки Київщини, адже 47% ФОП, які відкрилися в регіоні з початку повномасштабного вторгнення, – це жіночий бізнес. І ми цим пишаємося», – додав він.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація