Гендерно нейтральні туалети з’являться у столичних кафе

image
5 Вересня 2019, 17:41
Поділитися:

Починаючи з листопада цього року почнуть діяти нові норми ДБН: тепер санвузли у невеликих кафе будуть без поділу на жіночі та чоловічі.

Влаштовувати у невеликих кафе туалети без прив’язки до статі запропонувала громадськість. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

– Дійсно, це вихід у вирішенні такого питання для невеликих закладів, де не так багато посадкових місць. Сьогодні у чинних нормах дозволяється взагалі не робити туалети в кафе до 50 місць. Ми хочемо зробити їх обов’язковими для всіх закладів харчування, адже це комфорт і зручність кожного, – пояснив заступник міністра.

Норми почнуть діяти з листопада, а отже, від цього часу при будівництві або реконструкції таких закладів ці зміни будуть обов’язковими. За аналогічним принципом планують ввести таку норму і в закладах харчування.

– Важливо, щоб частина туалетних кімнат або всі, якщо їх декілька, обов’язково проектувалися доступними для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. Там також мають розміщуватися сповивальні столики для немовлят, – додав Лев Парцхаладзе.

Він додав, що планується збільшення кількості жіночих туалетів (кабін) у закладах харчування, щоб мінімізувати черги.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ