Гелікоптером керували висококласні пілоти: в МВС розповіли подробиці катастрофи у Броварах

Гелікоптером керували висококласні пілоти: в МВС розповіли подробиці катастрофи у Броварах
18 Січня 2023, 14:36
Поділитися:

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко розповів в ефірі телемарафону “Єдині новини” про вертоліт та пілотів, які зазнали катастрофи у Броварах.

Так, за його словами, гелікоптер Eurocopter EC225 Super Puma використовувався Державною службою з надзвичайних ситуацій. ДСНС отримали його від Франції в рамках міжурядової угоди.

“Льотчики, що ним керували, були пілотами найвищого класу. Вони неодноразово літали зокрема в гарячі точки”, – повідомив радник.

Згодом речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що українські силові відомства мають власні вертольоти, а ДСНС – навіть літаки й додав, що для розслідування причин падіння гелікоптера буде створена державна комісія, до якої увійдуть авіаційні фахівці. На формування та роботу комісії знадобиться щонайменше кілька тижнів.

Деякі видання повідомляють, що вертоліт мав “вроджені технічні проблеми”.

Його було придбано під час керівництва попереднього міністра Арсена Авакова. Моделі Super Puma EC225 LP і AS332 L2 навіть отримали тимчасову заборону в 2017 році на політ у країнах ЄС через проблеми з гвинтом і коробкою передач, що несе.

Гелікоптером керували висококласні пілоти: в МВС розповіли подробиці катастрофи у Броварах, фото-2
Гелікоптером керували висококласні пілоти: в МВС розповіли подробиці катастрофи у Броварах, фото-3

Нагадаємо, що за інформацією ДСНС, гелікоптер Eurocopter EC225 Super Puma(віднедавна Airbus Helicopters H225) впав о 08:20, пошкодив дитячий садок, багатоквартирний будинок і три авто. Виникла пожежа, яку загасили о 09:28.

На борту гелікоптера перебували шість представників оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, і три члени екіпажа ДСНС. Всі вони загинули.

СБУ розглядає кілька версій трагедії в Броварах, серед яких: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера, умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Станом на зараз, за офіційною інформацією, підтверджена загибель 16 осіб. Троє із них – діти. Згодом ЗМІ повідомили, що на місці трагедії знайшли ще одне тіло загиблої людини.

Читайте також: Діставали через вікна будівлі: мешканці Броварів розповіли, як рятували дітей з палаючого дитсадка

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua