Гавронщинський сільський голова Олексій Коба: “Місія

image
15 Травня 2019, 20:07
Поділитися:

Дата публикации: 15 мая 2019.

Олексій Коба, сільский голова Гавронщини Макарівського району Київської області, бере участь у проекті “Нові лідери” з власною ідеєю змін.

“Скільки людей хворіє на гепатит? Звідки він береться? Що з ним робити та як захиститися? Що робить держава за наші податки для нашого захисту від цієї вбивчої хвороби? Безліч життєво важливих відповідей пересічний українець не зможе отримати.”, – стверджує у своїй ідеї Олексій Коба.

Олексій Коба, Гавронщинський сільський голова, фото novilidery.com

Головним мотивом такої діяльності має бути виведення з «тіні» (маргінесу) людей, що страждають від гепатиту за допомогою оповіщення та фіксування захворювання на рівні найдрібнішої громади, а також їх залучення до мережі соціальної підтримки та допомоги.

Ми не знаємо скільки загальна кількість хворих на гепатит в Україні, в регіонах, в конкретному населеному пункті… Гепатит вже давно не маргінальна ніша – тепер вірусом може заразитися кожний, навіть не знаючи чому і як.

Для сільского голови Гавронщини Макарівського району Київської області це питання не нове, адже він є засновником громадської організації “ВСЕУКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ “УКРАЇНА БЕЗ ГЕПАТИТУ”.

За даними в.о. міністра охорони здоров’я, станом на 2018 рік в Україні офіційно зареєстровано хворих гепатитом С майже 53 тисячі людей. Багато із хворих не стають у чергу и не реєструються, вони просто не вірять, що їм допоможуть.

Проект “Нові лідери” є громадською ініціативою, що реалізується у мультимедійному форматі (у мережі Інтернет та в ефірі телевізійного каналу ICTV, а також за підтримки інших телеканалів в Україні), який покликаний стимулювати суспільну увагу до пошуку нових лідерів, підтримати ідеї важливості особистого впливу кожного громадянина на майбутнє України через вибори та активну громадську позицію. Підтримати ідею Олексія Коби можливо за цим посиланням.

Джерело: МИСТОИНФОРМ