Гарматні прилади замість будівельних: столичні митники запобігли незаконному експорту з України військових приладів

Гарматні прилади замість будівельних: столичні митники запобігли незаконному експорту з України військових приладів
6 Лютого 2023, 12:16
Поділитися:

6 лютого 2023 г. 12:04

Партію військових квадрантів “Квадрант К-1” у кількості 50 штук, експортером яких виступив один із ФОПів Запоріжжя, заявили до митного оформлення як механічні квадранти невійськового призначення. Експортувалися вони до Латвії. За виявленим фактом порушення митних правил Київська митниця склала протокол і вилучила дані прилади.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Київської митниці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться в повідомленні пресслужби Київської митниці, в наданих експортером документах сферою застосування даних приладів зазначено вимірювання та встановлення кутів будівельних елементів.

“Крім того, в поданому митниці висновку недержавної експертизи стверджувалося, що ці квадранти за своїми властивостями не відповідають опису та технічним параметрам товарів, які згідно законодавства повинні підлягати державному експортному контролю. Тобто, квадранти не мають ознак товарів військового призначення, а відтак не потребують спецдозволу на експорт”, – розповіли у пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Втім, як додали у пресслужбі Київської митниці, попри ці документи, митники прийняли рішення про відбір зразків товару, які й скерували на експертизу до державної лабораторії.

“Згідно висновку фахівців, досліджувані прилади ідентифіковано як військові гарматні квадранти, що є артилерійським кутомірним приладом, який згідно з призначенням має ознаки товарів військового призначення”, – наголосили у Київській митниці.

За виявленим фактом порушення митних правил Київська митниця склала протокол. Квадранти вилучено, а матеріали справи будуть скеровано до суду.

Читайте: Київські митники виявили у листі до Польщі 80 старовинних монет

Фото: пресслужба Київської митниці.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона