Футболісти Броварів тепер мають комунальний клуб із мільйоном у «гаманці»

image
4 Вересня 2019, 21:38
Поділитися:

4 вересня на позачерговій сесії Броварської міської ради депутати, серед іншого, розглянули питання створення комунального підприємства БМР «Футбольний клуб «Бровари». Під час голосування депутати підтримали проєкт. Нове комунальне підприємство матиме статутний капітал у розмірі 1 млн грн.

До засідання сесії апарат ради зібрав профільні депутатські комісії, тож основне обговорення майбутнього рішення відбувалось саме на них. Проєкт створення нового КП розглянули комунальна та гуманітарна комісії, які рекомендували його розгляд на сесії. Документ передбає створення нового комунального підприємства, затвердження його статуту та штатного розпису зі встановленням статутного капіталу в розмірі 1 млн грн.

Важливість створення комунального підприємства начальник відділу фізичної культури і спорту Дмитро Рожков обґрунтував необхідністю впорядкування спортивних майданчиків на території міста для подальшого їхнього утримання в належному стані.

Дмитро Рожков виступає на сесії. Фото – Микола Кожемяко

Керівник спортивного відомства міста зазначив, що зі створенням такого комунального підприємства заняття футболом стане «більш доступним для дорослих та дітей, адже зараз приватні футбольні клуби беруть з вихованців зависоку ціну за навчання та користуються міськими полями майже безкоштовно».

Згідно зі статутом, «метою діяльності підприємства є розвиток дитячо-юнацького футболу, створення спортивних футбольних команд міжнародного та республіканського рівня, утримання професійних футбольних команд, участь у спортивних змаганнях, реалізація програм та заходів спрямованих на розвиток футболу, отримання прибутку шляхом здійснення підприємницької діяльності».

Зі слів Дмитра Рожкова, новостворене підприємство буде опікуватись спортивними майданчиками, які зараз належать управлінню освіти і науки. А також – тими, що перебувають на балансі ЖЕКів. Водночас тренери відділення футболу ДЮСШ, яке зараз підпорядковане управлінню освіти, увійдуть до штату новоствореного підприємства.

Новий стадіон у парку “Перемога”

Штатний розпис міського футбольного клубу включає в себе 21 особу. Крім керівних посад планується залучити 10 тренерів викладачів, 2 прибиральники та 4 робітники з благоустрою. Охоронців у штаті не передбачено. Під час обговорення питання лунали пропозиції щодо охорони майна підприємства – скористатись послугами приватних охоронних структур.

Деякі депутати наголосили на тому, що питання створення комунального підприємства не має виноситись на позачергову сесію та потребує ґрунтовнішого обговорення з усіма представниками цього виду спорту в Броварах. Начальник відділу фізичної культури зазначив, що така розмова відбудеться, щоправда постфактум.

Поспіх у створенні підприємства чиновники виправдовували закінченням будівельних робіт нового футбольного поля в парку «Перемога», яке має відкритись на день міста. До того часу, вочевидь, уже має з’явитись балансоутримувач довгоочікуваного стадіону.

Загальний бюджет річного утримання комунального футбольного клубу наразі невідомий, адже, виходячи зі статутних завдань, підприємство має амбітні плани в царині розвитку муніципального футболу. Втім, відсутність розуміння того, в яку суму на рік обійдеться утримання нового комунального підприємства, не стримало депутатів, і вони одностайно ухвалили рішення про створення підприємства. Правку під час сесії внесли лише у назву, доповнивши її  словом «міський».

Про підсумки позачергової сесії Броварської міської ради читайте згодом.

Відео засідання постійних депутатських комісій

Нагадаємо, рік тому «Трибуна Броварів» писала про перспективи та можливості  створення спортивних шкіл з ушу та футболу. У 2018 році депутати віддали перевагу ушу, а цьогоріч вирішили, що настав час футболу.

Джерело: Трибуна Бровари