Функціонування малодіяльних залізничних станцій обговорили в Київській облдержадміністрації

image
14 Лютого 2020, 18:54
Поділитися:

12 лютого відбулася селекторна нарада під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького щодо малодіяльних залізничних станцій з відвантаження сільськогосподарської продукції.

Участь у роботі взяв заступник голови облдержадміністрації Василь Володін, представники департаменту агропромислового розвитку ОДА, сільських рад та сільськогосподарські виробники.

Присутні обговорили функціонування малодіяльних залізничних станцій, їх фінансування, здорожчання вартості вантажних перевезень сільськогосподарських вантажів, залучення сільськогосподарських виробників до співпраці з підрозділами Укрзалізниці та розвиток інфраструктури маршрутних станцій.

Питання щодо зменшення кількості станцій, що мають статус малодіяльних та збільшення вантажоперевезень сільськогосподарської продукції залізничним транспортом відноситься до регіонального та загальнодержавного рівня. Основними користувачами залізничної колії більшості таких станцій є агровиробники або агропреробні підприємства, які використовують їх сезонно.

Зазначимо, що закриття станцій негативно вплине на автодорожну інфраструктуру, оскількизбільшиться навантаження на дороги, що в свою чергу, вплине на значне залучення коштів з державного дорожнього фонду.

Тарас Висоцький, враховуючи потребу збереження робочих місць та розвиток інфраструктури, запропонував розглянути можливість співфінансування роботи малодіяльних залізничних станцій з місцевих бюджетів. Посадовець надав доручення, на прикладі однієї об’єднаної територіальної громади, розробити принцип співфінансування.

За результатами наради вирішено напрацювати алгоритм виведення малодіяльних залізничних станцій з відвантаження сільськогосподарської продукції на прибутковий рівень та покращити співпрацю між сільгосптоваровиробниками і Укрзалізницею.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація