Франція передасть Україні ракети дальнього радіусу дії – Еммануель Макрон

image
11 Липня 2023, 15:35
Поділитися:

11 липня 2023 г. 15:27

Президент Франції Еммануель Макрон на саміті НАТО у Вільнюсі заявив, що Франція ухвалила рішення про передачу Україні ракет дальнього радіусу дії.

Про це KВ дізналась з повідомлення інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Еммануель Макрон на саміті НАТО у Вільнюсі зазначив, що Франція робить основний внесок у зміцнення НАТО на її східному фланзі.

“Зважаючи на ситуацію і контрнаступ, який веде Україна, я ухвалив рішення збільшити постачання озброєнь і техніки, і надати українцям можливості дальнього удару, зберігаючи водночас ясність і послідовність нашої доктрини, тобто даючи змогу Україні захищати свою територію. Тому ми ухвалили рішення про постачання в Україну нових ракет дальнього радіусу дії”, – заявив президент Франції Еммануель Макрон.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, у травні міністр оборони Великобританії Бен Уоллес повідомив, що ракети Storm Shadows будуть надані українським військовим.

Читайте: Велика Британія відправляє в Україну ракети великої дальності, підтвердив міністр оборони Бен Воллес

Як повідомляла KВ, президент України Володимир Зеленський нещодавно відвідав Словаччину. Президентка цієї країни Зузана Чапутова оголосила про військову допомогу Україні – словаки виготовлять для нашої країни 16 самохідних артилерійських установок (САУ) Zuzanna-2, а невдовзі розпочнеться спільне виробництво цих гаубиць.

Читайте: Зеленський у Словаччині: стало відомо про військову допомогу Україні

Фото: ЕРА.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона