Франкомовні країни перекрили центральну вулицю Києва

image
9 Червня 2019, 13:13
Поділитися:

На вулиці Костьольній триває традиційний фестиваль французької культури – День франкофонії.

Відвідувачів запрошують на ярмарок hand-made товарів, театральні перформанси, виступи українських та іноземних виконавців. З нагоди свята вулицю Костьольну перекриють для транспорту до 23:59 9 червня. Про це повідомляє офіційний портал Києва.

9 червня з 10:00 до 22:00 у центрі столиці вже традиційно триватиме Свято вулиці Костьольної – День франкофонії, – йдеться у повідомленні.

За інформацією КМДА, у зв’язку з цією подією заборонений рух всіх видів транспорту на вул. Костьольній – від перетину з вул. Михайлівською до перетину з вул. Трьохсвятительською.

Любителі французької культури можуть потрапити на майстер-класи та дегустації, відвідати фудкорт з делікатесами з усього світу, скористатися дитячою зоною з розвагами та воркшопами і фотозоною, подивитися фотовиставку та познайомитися з освітою франкомовних країн.

Цього року фестиваль підтримують посольства 11 країн: Бельгії, В’єтнаму, Естонії, Канади, Лівану, Литви, Марокко, ОАЕ, Франції, Хорватії та Швейцарії, а також Київська міська державна адміністрація та Французький інститут в Україні.

За даними КМДА, торік на святі побували близько 12 тисяч відвідувачів.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ