«Формула Штайнмаєра»: Україна протестує, а Броварська міськрада затягує із призначенням сесії?

image
4 Жовтня 2019, 22:09
Поділитися:

Броварська міська рада ще не призначила позачергової сесії, на якій мають розглянути питання звернення до Верховної Ради України та президента України про неприпустимість поступок агресору та відповідальність за зраду державних інтересів країни, повідомляють в апараті ради БМР. Ініціювали проведення позачергової сесії у фракції «Європейської Солідарності», депутати якої запланували прийти до чиновників у понеділок, 7 жовтня, і вимагати скликати термінове засідання.

1 жовтня президент Володимир Зеленський оголосив про підготування нового закону тимчасової дії про особливий статус окремих регіонів Донецької та Луганської областей, а також про імплементацію так званої «формули Штайнмаєра». Одразу після цього почалися масові протести, які охопили всі регіони України. Декілька обласних і міських рад ухвалили заяви проти таких ініціатив гаранта.

Плакат на акції протесту в Харкові, 2 жовтня 2019 року

2 жовтня депутат Броварської міської ради від «Європейської Солідарності» Євген Грудунов опублікував текст звернення до міського голови і секретаря Броварів. У дописі обранець зазначив, що Україні пропонують «зраду» у вигляді «формули Штайнмаєра» та закликав чиновників скликати позачергову сесію міськради, на якій ухвалити відповідне звернення.

Заява Гредунова

Звернення Євгена Гредунова, опубліковане на Фейсбуку

Зі слів депутатів від «Європейської Солідарності», група обранців зібрала необхідну кількість підписів під відповідним проєктом рішення і подала його до апарату ради ще 3 жовтня. Текст чернетки також опублікував Євген Гредунов. Зазначимо, згідно із законом «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія повинна бути скликана за пропозицією не менше як третини депутатів відповідної місцевої ради.

Ні капітуляції!

Із акції протесту в Житомирі, 4 жовтня 2019 року

Як розповіли сьогодні, 4 жовтня, в апараті ради Броварської міської ради, наразі немає жодної інформації про призначення позачергової сесії, і в п’ятницю розпорядження про це не видавали. Однак попри відсутність конкретики, сесію все ж планують провести, вказують в апараті ради. Джерело у Броварській міські раді зазначило, що сесію запланували на середу, 9 жовтня.

Читайте також: 29 серпня – 5 років іловайській трагедії: День пам’яті загиблих за свободу України

Тим часом ініціатори скликання сесії висловлюють незадоволення мовчанням влади. Зі слів Євгена Гредунова, у понеділок, 7 жовтня, на 10:00 депутати планують прийти до малої зали виконкому і вимагати проведення позачергової сесії для ухвалення заяви проти «формули Штайнмаєра». Обранець закликає долучитися до цього протесту всіх небайдужих громадян.

«Формула Штайнмаєра» – варіант імплементації Мінських угод, завдяки якому теоретично врегулювання війні на Донбасі має відбутися з наданням ОРДЛО особливого статусу. Згідно із формулою передбачено: припинення вогню, розведення військ, ухвалення Верховною Радою України закону про амністію бойовиків і проведення місцевих виборів під егідою ОБСЄ.

Читайте також:

Джерело: Трибуна Бровари