Фонд держмайна затвердив стартову ціну конфіскованому у родини російсько-грецького олігарха Івана Саввіді заводу «ПентоПак» у Борисполі та виставив його на продаж за 203,7 млн

image
6 Травня 2024, 17:09
Поділитися:

Аукціон в системі «Прозорро.Продажі» запланований на 31 травня. Залучені кошти спрямують на відбудову України — Центр протидії корупції. Саввіді має тісні зв’язки з керівництвом рф.

«Приємно, що в цій історії не обійшлось без зусиль ЦПК та Автомайдану, адже ми готували відповідні звернення про необхідність конфіскації активів Саввіді та його дружини.

Ми надали докази, що дружина Саввіді є номінальною власницею низки фірм в Україні, хоча бізнесом фактично володіє її чоловік. Після цього Мін’юст підготував позов, який задовольнив ВАКС», — заявили у ЦПК.
Олігарх опинився у санкційному списку як мінімум через те, що у 2015 році публічно вітав тимчасову окупацію Криму та його так зване «приєднання» до рф.

«Саввіді — власник порту в Салоніках та футбольного клубу ПАОК. В Україні йому належали компанії «ПентоПак» та «Атлантіс-Пак Україна», які і конфіскував ВАКС.

Додамо, що завод «ПентоПак» продовжує працювати, сплачувати податки та забезпечувати роботою майже 200 людей», — наголосили у ЦПК.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама