Фізичним особам ППР з нарахованими сумами плати за землю надсилаються на податкову адресу

image
31 Травня 2024, 08:48
Поділитися:

ГУ ДПС у Київській області інформує, що відповідно до абзаців другого і третього п.45.1 ст.45 ПКУ, податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків,  у контролюючому органі.

Платник податків – фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.

Нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки, у тому числі право на яку ФО має як власник земельної частки (паю), які надсилають платнику податку у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення (далі – ППР) про внесення податку за формою, встановленою у порядку, визначеному ст. 58 ПКУ.

Контролюючі органи надсилають ППР про сплату земельного податку/орендної плати на податкові адреси (адреси проживання) ФО рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

ФО, які подали заяву про бажання отримувати документ через електронний кабінет, ППР надсилаються контролюючими органами в електронний кабінет з одночасним надісланням ФО на їх електронні адреси інформації про вид документа, дату та час його надіслання в електронний кабінет.

Більше інформації читайте тут.

Залишаємось на зв’язку:

           Комунікаційна платформа: [email protected]

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

 

ГУ ДПС у Київській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів