Фіскальний чек – надійний розрахунковий документ, гарантія захисту прав споживача

image
2 Травня 2024, 18:46
Поділитися:

ГУ ДПС у Київській області нагадує, що здійснення розрахункової операції підтверджується фіскальним чеком. Фіскальний чек є надійним розрахунковим документом та гарантією захисту прав споживача, оскільки зберігається в пам’яті касового апарату і є підтвердженням покупки товару саме у цього продавця.

Здійснюючи покупку, споживачам варто відстоювати свої права та вимагати фіскальний чек, щоб захистити себе від недобросовісних продавців.

Фіскалізація є ознакою прозорої економіки, чесного ведення бізнесу, а отриманий споживачем розрахунковий документ – це гарантія захисту його прав та створення можливості:

– здійснювати післяпродажне гарантійне обслуговування придбаного товару;

– повернути/обміняти придбаний неякісний товар;

-фіскальний чек є підтвердженням офіційного походження товару, він убезпечує споживача від придбання контрафактних (фальсифікованих) та контрабандних товарів.

Видача фіскальних чеків зменшує рівень тіньової економіки.

Фіскальний чек – це гарантія сплати продавцем податків з того чи іншого продажу, а це означає, що у держави буде можливість фінансувати всі важливі статті витрат, розвиток країни.

Справжність фіскального чека можна перевірити за цим посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check, а також у мобільному застосунку “Моя податкова”.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
[email protected]
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів