Фіскальний чек є найбільш надійним розрахунковим документом

image
14 Травня 2024, 17:55
Поділитися:

ГУ ДПС у Київській області звертає увагу, що придбання товарів без видачі продавцем фіскального чеку завдає шкоди споживачу, адже виданий продавцем під час продажу товару фіскальний чек гарантує захист прав споживача та підтверджує офіційне походження товару, що вберігає від купівлі контрабандних або фальсифікованих товарів.

Покупка без отримання фіскального чеку, виданого продавцем, загрожує ризиком придбання контрабандного або отриманий іншим незаконним шляхом товару. Такий товар може виявитись контрафактним (підробленим).

Перевагами отримання споживачами фіскального чеку під час придбання товарів або послуг є:

наявність фіскального чеку забезпечує можливість обміну/повернення, у разі придбання неякісного товару.
післяпродажне (гарантійне) обслуговування товарів сервісними центрами забезпечується за наявності фіскального чеку та гарантійного талону. Відсутність таких документів може призвести до відмови виробника товару в безкоштовному обслуговуванні техніки.
фіскальний чек містить достовірну інформацію щодо торгівця та щодо товарів, робіт, послуг, які було придбано.
фіскальний чек є гарантією сплати податків з того чи іншого продажу, а це означає, що у держави буде можливість фінансувати всі важливі статті витрат, у тому числі її обороноздатність.

Податки сплачуються з грошей покупців і покупці мають знати, що всі передбачені законодавством податки з продажу будуть сплачені продавцем.

Проведення розрахунків з покупцями повз касу збагачує лише власний гаманець недобропорядного продавця та сприяє тіньовому обігу готівки і нечесній конкуренції.

Пам’ятайте, що фіскальний чек є найбільш надійним розрахунковим документом та вимагайте його видачі продавцем.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: [email protected]

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів