Фініш вступної кампанії: яким спеціальностям віддали перевагу абітурієнти?

image
24 Липня 2019, 20:24
Поділитися:

Цьогоріч найпопулярнішими серед вступників на бакалавра та магістра стали заклади Києва, Львова, Харкова та Дніпра. А найчастіше вступники хочуть стати філологами, правниками, менеджерами, IT-фахівцями та педагогами.

ТОП-5 спеціальностей за кількістю поданих заяв. (За даними сайту Освіторія)

Найбільша категорія вступників – на бакалавра та магістра на основі 11-ти класів на денну форму навчання – подали до вишів 831тис. 493 заяви в електронній та паперовій формах. Їх прийом закінчився 22 липня 2019 року о 18-й годині. ТОП-10 спеціальностей за кількістю поданих заяв:

ТОП-10 вишів за кількістю поданих заяв виглядає так:

26 липня вступники дізнаються, чи отримали місце державного або регіонального замовлення. Навпроти тієї заяви, за якою буде рекомендація на бюджетне навчання, статус зміниться на «Рекомендовано до зарахування».

Для зарахування на бюджетне місце, такі вступники мають до 18-ї години 31 липня особисто принести оригінали документів до вишу:

копію документа, що посвідчує особу;
оригінал документа про освіту та додаток до нього;
копію військово-облікового документа (крім випадків, передбачених законодавством);
сертифікати ЗНО;
4 кольорові фото 3х4;
інші документи, передбачені Правилами прийому конкретного закладу.

Зарахування триватиме до 12-ї години 1 серпня.

Важливо, що вступник може отримати лише одну рекомендацію на бюджетне навчання. Ті, хто відмовляться від рекомендації або не виконають вимоги до зарахування, не отримають бюджетне місце 2019 року.

У тих вступників, що не отримають жодної рекомендації на бюджет 26 липня, статус напроти всіх заяв залишиться «Допущено до конкурсу». Усі ці заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт.

У разі отримання рекомендації на навчання за контрактом, напроти таких заяв статус зміниться на: «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних і юридичних осіб)». Цей статус може з’явитися навпроти кількох заяв: вступник має можливість самостійно визначити, яку саме пропозицію обрати. Для вступу також  потрібно подати до вишу пакет документів. Кінцеву дату прийому визначає сам ЗВО, та, загалом, зарахування на  навчання за контрактом може тривати до 30 вересня.

Читати далі: Фініш вступної кампанії: яким спеціальностям віддали перевагу абітурієнти? , автор Трибуна Бровари

Джерело: Трибуна Бровари