Фестиваль «Сусіди»: у День Броварів мікрорайони міста представили себе на 4-х сценах. ФОТО

image
24 Вересня 2019, 20:48
Поділитися:

Новинкою цьогорічного Дня Броварів було святкування його у форматі фестивалю «Сусіди». Для цього в парку «Перемога» було створено 4 зони, які представили 4 умовні мікрорайони – Масив, Торгмаш, Старе і Нове міста. Кожну із локацій утворювали однотипні сцени, де виступали різні колективи з відповідних територій Броварів. У більшості випадків це були дитячі розважальні програми. Водночас Старому місту пощастило представити немісцевих – відомий український колектив народних інструментів НАОНІ.

За задумом організаторів, у межах цьогорічного фестивалю «Сусіди» різні частини міста мали дружньо змагатися одне з одним за найкраще представництво. Водночас ідея заходу полягала саме у тому, щоби розповісти містянам і гостям Броварів про дружні стосунки між мікрорайонами.

Читайте також: «Сусіди»: організатори представили нову концепцію проведення Дня Броварів

Місто умовно поділили на 4 частини – Масив, Торгмаш, Старе місто (від виїзду з Києва до вул. Михайла Грушевського) та Нове місто (від вул. Тараса Шевченка до «Терміналу»).

Усі 4 локації розмістили ліворуч від центральної алеї парку «Перемога». На кожній зі сцен виступали колективи чи представники розважальних організацій і підприємств, які працюють у межах відповідного мікрорайону міста, зазначила організаторка фестивалю Ольга Кунцевська.

Щоправда, були винятки. Так, наприклад, на сцені Старого міста основною подією став виступ гостей Броварів – Національного академічного оркестру народних інструментів (НАОНІ), що вже не вперше відвідує з концертами Бровари.

Колектив НАОНІ грає світових хітів на традиційних українських музичних інструментах

Саунд чек НАОНІ

Перед початком концерту. “Саунд чеку” НАОНІ організатори присвятили окремий пункт програми

Трембіти НАОНІ

Під час виступу НАОНІ грав навіть на трембітах

На території зони об’єктів, загалом, було небагато. Переважно це була територія для рухомих розваг. Але просто попід сценою можна було побачити намет міського культурного центру «Прометей», який належить до Масиву, а не до Старого міста.

Перед сценою Старого міста. На виступ НАОНІ зібралось багато людей

Програма сцени Старого міста була однією із найменш насичених, так само як і програма Торгмашу. Тут запланували різні танцювальні та розважальні заходи. Також – повзункові перегони «GooGoo старти» – для малюків до 14 місяців.

Фото – ІнфоБровари

Фото – ІнфоБровари

Нашим журналістам вдалося побачити шоу-вікторину «Хвилинка на перемогу», де дівчата змагались проти хлопців, відповідаючи на запитання ведучих.

Розважальна програма від Торгмашу

Вікторина на сцені Торгмашу

Мій Торгмаш. Сцена на День Броварів

Біля сцени Торгмашу було помітно менше людей, ніж біля локацій інших мікрорайонів

Програму Масиву можна назвати найнасиченішою з-поміж усіх локацій. Це й не дивно, адже тут – центр міста, відносно великі територія та населення, де вирує життя. Програма заходів передбачала низку виступів дитячих колективів, конкурсів та іншого.

Мій Масив. Локація до Дня Броварів

Співочий конкурс для дітей на сцені Масиву

“Мій Масив” під кінець заходів на локації: роздавання подарунків і прощання

Тим часом програма Нового міста, окрім суто розважальної частини із танцями та вікторинами, запропонувала глядачам науково-популярні фокуси, на кшталт кріо-шоу.

Розваги для дітей на сцені Нового міста

Під сценою Нового міста

Локація зібрала багато маленьких глядачів. Тим паче, що тут було де зручно сісти

На сцені Нового міста

“Нове місто” порадувало дітей великою кількістю дослідів із хімії та фізики

На сцені Нового міста

“Димовуха” для глядачів “Нового міста”

Слід відзначити, що з програми фестивалю «випали» деякі виступи дитячих колективів. Як розповіла керівниця відділу культури Броварської міської ради Катерина Мелікова, так сталось, бо батьки відмовились випускати дітей на сцени за наявних погодних умов. Утім, переконує чиновниця, зміни суттєво не вплинули на наповненість програми фестивалю.

Читайте також: Програма святкування Дня міста Бровари

Ближче до 17:00, за задумом організаторів, від сцен мікрорайонів мали сформуватися колони, які би рушили у напрямку головної сцени на майдані Свободи. Утім, ведучі обмежились лише закликами пересуватися в бік кульмінаційної точки вечора.

Читайте також:

Фото – Дмитро Карпій, Микола Кожемяко

Джерело: Трибуна Бровари