Фестиваль анімації влаштує киянам безкоштовні лекції

image
28 Серпня 2019, 09:53
Поділитися:

З 4 до 8 вересня на Подолі пройде Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM, що готує найбільший показ кращої авторської анімації в Україні – 250 фільмів із 40 країн світу.

У рамках фестивалю пройдуть 15 лекцій, воркшопів та майстер-класів, присвячені ключовим питанням сучасного мистецтва, медіа-бізнесу, анімації та медіа-арту: дуже насичений лекторій для вкрай ненаситних розумів! 

Освітня програма буде цікавою та корисною для митців, аніматорів, та всіх, хто мріє долучитись чи вже залучений до креативної індустрії. 

Серед тем лекцій:
– Відеоарт та телебачення: українське відеомистецтво 1990-х рр. (доробок тієї епохи та тогочасні прийоми, які можуть стати у пригоді й зараз).
– Від цифрової утопії до цифрового побуту (як технології зрештою перетворились в частину побутової екосистеми людини). 
– Авторська презентація книги «Пропаганда, ідеологія, анімація. Спотворені історичні фантазії» (історія та сучасність мультиплікації крізь призму ідеологічної заплутаності анімації).

Усі заходи відбудуться з 5 до 8 вересня в креативному просторі IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8) у рамках Linoleum International Contemporary Animation and Media Art Festival.
Вхід вільний, за реєстрацією.


ЩО ПОКАЖУТЬ

У програмі фестивалю – експериментальна анімація (для ризикових), еrotique est magnifique (для вишуканих), чорна комедія (для безмежних духом та безсоромних гумором), Ladies First (для чоловіків та жінок), дитяча анімація та ретроспектива української мультиплікації. І, звісно, конкурсні програми: Український, Міжнародний та Конкурс комерційної анімації. 

Тема LINOLEUM 2019 – Точки Дотику.
Сучасність пропонує широкий спектр можливостей та свободу вибору практично в усьому. Та ця свобода, так само, породжує питання – як людям, поділеним на численні спільноти, у зв’язку з релігійним різноманіттям, різними політичними позиціями та світоглядами продовжувати безконфліктно співіснувати між собою? Організатори впевнені, що анімація – найуніверсальніша мова у всесвіті. 

Де: конкурсні та позаконкурсні покази відбуватимуться в кінотеатрі «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26).
Вартість квитків: 40 грн за один сеанс. 
Всі покази, окрім Дитячої програми, тільки для аудиторії 16+.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ