Федоров у Бучі презентував перші результати єВідновлення

image
19 Липня 2023, 14:52
Поділитися:

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров разом з адміністратором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Пауер відвідав Бучу Київської області, де презентував перші результати єВідновлення.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на віцепрем’єр-міністра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

“Презентували партнерам досягнення з відбудови й перші результати єВідновлення. Це найскладніша послуга з погляду взаємодії різних держорганів, комісій та банків, але дуже проста для громадян. Це не просто заява в Дії. Команда реалізувала наповнення реєстрів та перевірку інформації, комісій, налаштувала взаємодію з банками — усе, щоб людина могла зручно отримати гроші на ремонт пошкодженого житла”, – написав Федоров у телеграм.

За його словами, наразі надійшло 27 461 заяву через Дію — і вже 1 403 українські сім’ї одержали виплати на суму в понад 115 мільйонів гривень. Днями стартуємо бета-тест другого етапу єВідновлення — компенсації за зруйноване майно.

“Разом із Самантою Пауер, адміністраторкою USAID, та заступницею Міністра з відновлення Олександрою Азархіною відвідали один із пошкоджених будинків у Бучі, власники якого вже одержали фінансування на ремонт пошкодженого житла за програмою єВідновлення. На отримані кошти бучанці зможуть зробити ремонт у будинку”, – повідомив віцпрем’єр-міністр.

Він подякував партнерам USAID/UKAid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» за підтримку.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що 100 мешканців Макарівської громади отримають кошти для проведення ремонту власних осель згідно програми єВідновлення.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело