Фастів – місто, привабливе для інвесторів

image
6 Лютого 2019, 19:37
Поділитися:

Суттєве зростання інвестиційної привабливості Фастова, розвиток підприємництва та як наслідок – створення нових робочих місць – це не майбутнє, це сьогодення нашого міста.

 

Для реалізації намічених цілей та втілення поставлених задач сьогодні виконавчий комітет Фастівської міської ради та ПрАТ «Факел» підписали меморандум про взаємодію та співпрацю. В рамках даної угоди сторони зобов’язуються об’єднати власні зусилля для розвитку промислово-логістичного кластеру, залучення інвестицій до міста та насичення ринку новою конкурентоспроможною продукцією вітчизняного виробництва.

 

Сьогодні ПрАТ «Факел» – колись одне із найбільших та найпотужніших промислових підприємств міста, стоїть на порозі реструктуризації. Оптимізувавши виробничі приміщення, керівництво заводу має на меті увійти у нову фазу функціонування, активного відродження підприємства. Тут і розвиток потужностей, і впровадження нових технологій, і активне виробництво та створення конкурентоспроможного продукту. Тим паче що підприємство уже має пакет замовлень та низку пропозицій (розглянуто їх було вже 13!) до використання існуючих площ.

 

Привабливим для інвестора є наявність на території усіх необхідних для функціонування комунікацій – електроенергії (ПрАТ «Факел» має власну потужну підстанцію), водо- та газопостачання. Сьогодні ж, за інформацією керівника ПрАТ «Факел» Вячеслава Брижатий, уже два підприємства розміщують свої потужності на територіях «Факелу». Більше того, триває робота з підбору персоналу. Для прикладу, на одне із виробництв, яке працює на високотехнологічному німецькому обладнанні, потрібен керівник цеху металообробки з досвідом роботи з верстатами ЧПУ з практичним знанням програмного забезпечення верстатів ЧПУ.

 

Підписання ж Меморандуму дасть обом сторонам низку переваг. Виконавчий комітет міської ради зобов’язується сприяти у оформленні документації, а також надавати підтримку у пошуку потенційних клієнтів. Інша сторона – керівництво «Факелу» – обіцяють не лише реструктуризувати власне підприємство, збільшити власні оборотні активи та вирішити питання із погашенням заборгованості по заробітній платі, а ще й зробити усе, аби залучити на вільні земельні та виробничі території інвесторів.

 

Підписання Меморандуму про співпрацю – чудовий приклад об’єднання зусиль влади та бізнес структур задля розвитку підприємництва та залучення у місто інвестицій. А готовність ПрАТ «Факел» співпрацювати та оптимізувати власні потужності – приклад відповідальності бізнесу перед містом та фастівчанами. 

 

 

 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua