Фальшстарт «Фори» у центрі Борисполя

image
18 Жовтня 2019, 12:21
Поділитися:

Беликий бізнес. Електроопору обіцяли перенести, але «забули». За благоустрій поки 2 бали.

Новозбудований супермаркет «ФОРА», що у Борисполі на вул. Київський Шлях (за зупинкою «Міський парк»), відкрився самовільно 15 жовтня о 18.00. Але підприємство не виконало зобов’язань щодо безпеки організації дорожнього руху згідно з проектом.

У день відкриття супермаркету, за кілька годин до неочікуваної події, «Вісті» мали розмову із Бориспільським міським головою Анатолієм Федорчуком про те, що «Фора» ігнорує вимоги міста. А саме: не виконала зобов’язання щодо схеми організації дорожнього руху в межах території будівництва.

«Забудовник повинен був перенести електроопору, що заважає руху, тому поштової адреси об’єкту на засіданні виконкому не присвоїли. Підприємство обіцяло, що стовпа перенесуть, але слова не дотримало», — підкреслив Анатолій Федорчук.

Також міський голова назвав такий факт підтвердженням того, що є підприємці недобросовісні, які ігнорують вимоги влади та інтереси громади.

До кінця робочого тижня у Борисполі планувалася зустріч власників і керівництва «Фори» із заступником міського голови Дмитром Гопанчуком та керівником відділу ДАБІ Бориспільської міської ради Миколою Ювченком, де мало йтися про скасування декларації про готовність об’єкта до експлуатації. 

Але у маркеті зустрічі чекати не стали: відчинили двері для відвідувачів 15 жовтня і так працюють безперешкодно. Електроопору напередодні відкриття обгородили жовто-червоним металевим каркасом, вона досі стоїть посеред дороги на в’їзді-виїзді до магазину.

Знову годують обіцянками

митро Гопанчук повідомив «Вістям» про результати перемовин із власниками об’єкту, які будували його на замовлення торгівельної мережі «Фора». За словами Гопанчука, офіційне відкриття магазину відбудеться лише 19 жовтня, у суботу.

«Забудовник запевнив, що до цього часу буде перенесена опора й усунуті всі недоліки благоустрою з відновленням тротуару. Затримка сталася через перероблення схеми організації дорожнього руху, оскільки у поліції виникли зауваження до попереднього варіанту», — прокоментував Гопанчук. Також він заявив, що з «Форою» узгоджені технічні питання: планується встановити дві дублюючі електроопори і є домовленість із Бориспільським РП «Київобленерго» про виконання робіт із перепідключення.

Довідка. «Фора» — торгова мережа продовольчо-промислових супермаркетів в Україні. Заснована у грудні 2002 року. Належить торговельній корпорації Fozzy Group, яка також володіє мережею супермаркетів «Сільпо», оптових гіпермаркетів Fozzy та супермаркетів-дискаунтерів Thrash!. Мережа присутня у понад 76 населених пунктах у 8 областях та нараховувала до 300 супермаркетів.

Фальшстарт «Фори» у центрі БорисполяФальшстарт «Фори» у центрі БорисполяФальшстарт «Фори» у центрі БорисполяФальшстарт «Фори» у центрі БорисполяФальшстарт «Фори» у центрі БорисполяФальшстарт «Фори» у центрі БорисполяФальшстарт «Фори» у центрі Борисполя

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама