Евакуйованих з Китаю українців можуть розмістити в Гостомелі

image
17 Лютого 2020, 15:21
Поділитися:

Евакуйованих з Китаю українців можуть розмістити в Гостомелі. Про це повідомляє ТСН.
Евакуйованих з китайського Уханя українців хотіли помістити на карантин у санаторії “Пролісок”, що в Козині під Києвом. Проте районні депутати терміново скликали позапланову сесію, на якій ухвалили звернення до президента та Кабміну, у якому закликають не допустити розміщення українців з Китаю у них в районі.
Село Козин під Києвом відоме тим, що саме до цієї сільської ради належить Конча-Заспа, де живуть українці зі статками. Поміж високих парканів можна доїхати і до бюджетного санаторію “Пролісок”. Саме сюди нібито мають на карантин поселити українців, що цього тижня повернуться з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань.
Також обговорювалася пропозиція українців з Китаю тимчасово поселити у тубдиспансері під Гостомелем, або й взагалі домовитися з Китаєм, щоби наші лишалися там, бо там є всі умови для лікування.
Міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька запевняла, що там, де оселять людей з Китаю на карантин, місцевим жителям боятися нічого. “Загрози, що це буде в сусідньому населеному пункту, немає. Зробимо все, щоб це було під контролем”, – пояснила очільниця МОЗ.
Козинчани про це чули, але бачити українців з Китаю по сусідству не хочуть. Депутати Обухівщини ж проголосують звернутися до президента та уряду, щоби українців з Китаю у них в районі не селили.
Що думають з приводу такого сусідства мешканці Гостомеля та прилеглих населених пунктів?
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Ірпінчанин з Китаю у всіх новинах
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня