Естафета пам’яті: Бородянка, Нове Залісся, Новий Корогод

image
26 Квітня 2021, 22:14
Поділитися:

26 квітня для Бородянської громади вже 35 років поспіль є днем із гірким присмаком чорнобильського полину. Цього дня спільнота Бородянщини вшановує тих, чиє життя поглинуло нищівне полум’я так званого мирного атому, згадує всіх, хто був свідомим та мужнім і був на першій лінії оборони України і Європи від наслідків аварії на ЧАЕС – пожежників, військових, міліціонерів, медиків, будівельників. У кожній родині тодішнього Бородянського району жили переселенці з 30-тикілометрової зони відчуження, аж допоки для них не було збудовано села Нове Залісся та Новий Корогод.

Сьогодні в Бородянці відбулось покладання квітів до Стели мужності за участі селищного голови Олександра Сахарука та секретаря ради Георгія Єрка. В фойє Палацу культури імені Тараса Шевченка керівництво Бородянської селищної ОТГ було присутнім на літературно-музичній композиції «Чорнобиль. Земле, прости…» (автор – Оксана Ільницька). Цього дня учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС до 35-роковин аварії було вручено пам’ятні відзнаки. Панахиди за загиблими відслужив благочинний І Бородянського благочиння протоієрей отець Віктор (Талько) в Бородянці та протоієрей отець Павло (Філіпович) у Новому Заліссі.

 В рамках Естафети пам’яті заходи відбулись також у селах Нове Залісся та Новий Корогод, де були присутні старости  Павло Навальний та Тетяна Ворона і депутати ради. У своїх виступах очевидці тих подій поділились спогадами, безмежною вдячністю бородянцям за підтримку та допомогу в ті трагічні часи і незагоєним сумом за своєю малою батьківщиною. У Новому Корогоді по завершенню урочистостей за ініціативи депутата Володимира Тонюка було висаджено алею ялинок як символ безперервності життя.

Естафета пам’яті: Бородянка, Нове Залісся, Новий КорогодБородянська селищна рада.

Джерело: Бородянська селищна рада