Електромережі в Голосіївському районі замінять без перекриття доріг

image
14 Серпня 2019, 10:32
Поділитися:

Мешканці Голосієва протягом року отримають сучасну оновлену електромережу.

Модернізація охопить 13 вулиць та 5 провулків. Глобального перекриття доріг у Голосіївському районі не планується. Роботи виконуватимуться локально – лише у мікрорайоні «Добрий шлях». Про це повідомила прес-служба ДТЕК «Київські електромережі».

У компанії пояснили: реконструкція відбуватиметься протягом 2019 – 2020 років. Замінять майже 10 кілометрів підземних, більше 10 кілометрів повітряних електричних ліній та встановлять 293 нові електроопори. Оновлена мережа матиме підвищену пропускну здатність. Це гарантовано збільшить надійність та можливість задовольнити зростаючі потреби мешканців «Доброго шляху» в електричному струмі.

У ході робіт встановлять нове силове та розподільче обладнання. Замість 50-річного трансформатора, який повністю відпрацював свій ресурс, збудують дві сучасні блочні трансформаторні підстанції. Район обладнають двома новітніми стовбовими підстанціями і повністю замінять розподільче обладнання.

Під час робіт виникатиме необхідність у тимчасовому і частковому перекритті вулиць. Дозвіл на це компанія погодила в Київській міській адміністрації. Його отримання – стандартна процедура, що не означає одночасного довготермінового перекриття усіх вулиць «Доброго шляху».

Для ДТЕК Київські електромережі принципово мінімізувати незручності для городян та зберегти неушкодженою міську інфраструктуру. Тому всі роботи будуть вестися без одночасного перекриття доріг по всьому мікрорайону. Переважна більшість робіт проводитиметься на узбіччі. Дорожнє полотно під час реконструкції задіюватиметься мінімально, а пошкоджене буде повністю відновлено. Спеціалісти компанії наразі розробляють графік робіт по конкретних вулицях та інформуватимуть про це мешканців.

– Ситуація у цьому районі типова для більшості подібних. Наявна електромережа створювалась і розрахована на потреби людини, яка жила у 60 – 70-хх роках 20 сторіччя. С того часу попит на електрику тут постійно зростав. Існуюче обладнання перестало з цим повноцінно справлятися. Незважаючи на постійне оновлення та ремонти, які проводила наша компанія. Тому, формуючи план розвитку енергетичної інфраструктури столиці, цей район був включений до переліку об’єктів, де у 2019 році буде розпочата реконструкція мережі та силового обладнання, – прокоментував початок робіт Денис Бондар, операційний директор ДТЕК Київські електромережі.

Як раніше повідомляли ЗМІ, на низці вулиць у Голосіївському районі тимчасово обмежать рух транспортних засобів із заняттям проїжджої частини. Це відбуватиметься у зв’язку із реконструкцією ТП-888. Роботи буде виконувати ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі». Рух обмежать на вулицях Голосіївській, Олега Кошового, Цимбалів Яр, Уральській, Снайперській, Добрий Шлях, Конотопській, Стрілковій, у провулку Владислава Заремби і Максима Рильського.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ