Ексзаступників начальника броварської поліції підвищили

image
20 Липня 2019, 20:24
Поділитися:

У поліції Київщини нові кадрові призначення. Від 19 липня наказом начальника Головного управління поліції Київщини Андрія Нєбитова полковника поліції Олександра Шляховського призначено заступником обласного Главку, який відповідатиме за напрямок роботи кримінальної поліції. А підполковника поліції Максима Скидана очільником Переяслав-Хмельницкього відділу поліції,  інформує поліція Київської області.

Обидва правоохоронці раніше працювали в Броварах – обіймали посади заступників начальника Броварського відділу поліції: Шляховський – у 2016 р., Скидан – 2019 р.

Максим Скидан родом із Броварщини – села Красилівка. Закінчив Національну академію внутрішніх справ. З 2001 по 2010 р. працював у Броварському райвідділі (пізніше –  об’єднаному міськвідділі), пройшов усі щабелі від лейтенанта до заступника начальника карного розшуку. Працював начальником сектору карного розшуку в лінійному відділі Бориспільського аеропорту. У 2011 р. – у департаменті карного розшуку транспортної міліції МВС. 

Максим Скидан

У листопаді 2014 р. тодішній начальник Броварської поліції Микола Клименко представив активній громадськості міста кандидата на посаду свого заступника Максима Скидана, аргументувавши свій вибір  тим, що «мені потрібні  професіонали своєї справи і просто порядні люди». Більшістю голосів громада підтримала вибір Клименка. Із 2014 р. по 2016 рік Максим Скидан працював  заступником начальника Броварського міськвідділу міліції – начальник міліції громадської безпеки у Броварах.

У 2016 р. в Україні відбувалося реформування міліції в поліцію. Півроку трясло і Броварський відділ міліції. І лише 15 квітня 2016-го, коли міліціянтів було просіяно через «сито» тестів, заліків та детекторів, – тих, котрі «вижили», зарахували в штат Броварського відділу поліції. Тоді пройшов атестацію практично весь особовий склад – 180 працівників із 267. Серед четвірки тих, хто не пройшли випробування трирівневими текстами і повернулися в правоохоронні органи через суд – і тодішній  начальник відділення поліції м. Славутич Максим Скидан (це відділення належить до Броварського відділу  поліції –  авт.) та  начальник броварської  кримінальної поліції Олександр Шляховський. Шляховського було призначено заступником  начальника Броварського міськвдділу – начальником кримінальної поліції у вересні 2015 р.

Олександр Шляховський

Тоді очільник Броварської поліції Олег Янчинський нашим журналістам повідомив, що «коллегам було не зрозуміло, чому вони (Скидан і Шляховський – авт.) не пройшли тестування. Це при тому, що, наприклад, Скидан по здачі заліків набрав практично найбільшу кількість балів. У атестаційному листі не вказано жодної причини, чому вони не пройшли атестацію».

У 2016 році Максим Скидан працював начальником Славутицького відділу поліції, а вже наступного року повернувся в Бровари на посаду заступника начальника Броварського відділу поліції. Полковник поліції Олександр Шляховський із вересня 2017 р. обіймав посаду начальника Бориспільської поліції, де, за повідомленням ЗМІ, зміг себе добре зарекомендувати та ефективно налаштувати роботу поліції.

Фото  авторки

Джерело: Трибуна Бровари